Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Σπιτικα πικαντικα cheeseburgers


Υλικα (για 6 μπιφτεκια)
για τα μπιφτεκια
250γρ. κιμα μοσχαρισιο
250γρ. κιμα χοιρινο
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο στο λεπτο τριφτη
1 αυγο
4 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια
4 κουτ.σουπας τριμμενο κεφαλοτυρι
2 κουτ.σουπας κετσαπ
2 κουτ.σουπας sweet chilli sauce
1 1/2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
1/2 κουτ.γλυκου παπρικα καυτερη
1 κουτ.γλυκου θυμαρι ξερο
1/2 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι
για το σερβιρισμα
στρογγυλα ψωμακια
6 φετες τηγμενο τυρι 
μουσταρδα
κετσαπ

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα για τα μπιφτεκια σε ενα μπωλ και ζυμωνουμε καλα.Σκεπαζουμε με μια μεμβρανη και βαζουμε το μπωλ στο ψυγειο για μιση ωρα να δεσουν τα υλικα.



Πλαθουμε στρογγυλα,λεπτα μπιφτεκια,πιο μεγαλα απο τα ψωμακια μας γιατι θα μαζεψουν στο ψησιμο.
Τα ψηνουμε σε αντικολλητικο τηγανι με ελαχιστο ελαιολαδο σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν καλα απεξω αλλα να παραμενουν ζουμερα απο μεσα.



Μολις τα βγαλουμε απο το τηγανι μαζουμε αμεσως πανω τους απο μια φετα τηγμενο τυρι το οποιο θα λιωσει ελαφρως απο τη θερμοκρασια.

Ανοιγουμε τα ψωμακια,βαζουμε κετσαπ στο μισο και μουσταρδα στο αλλο μισο,βαζουμε και απο ενα μπιφτεκι και τα κλεινουμε.





Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Σοκολατένιο cheesecake

Yλικα


1 πακετο cookies σοκολάτα
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
600 γραμμάρια Philadelphia
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
350 γραμμάρια κουβερτούρα
Για topping (επικάλυψη)
125 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
 
Εκτελεση


Σε ένα μπλέντερ ( multi) χτυπάτε τα cookies σοκολάτας και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ με τα cookies το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών (ή σε αλλο βαθυ σκευος πχ σε ενα ταψακι) και με ένα κουτάλι το απλώνετε να πάει παντού σε όλη την βάση.


Το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε στην άκρη.


Σε ένα μίξερ χτυπάτε το Philadelphia μαζί με την άχνη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.


Τοποθετείτε την κρέμα στο τσέρκι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα.


Ενώ το cheesecake κρυώνει σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά με μια μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
Αφαιρείτε το cheesecake από το τσέρκι και περιχύνετε με την σάλτσα σοκολάτας.









                                         Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Μοσχαρακι με μουσταρδα στη χυτρα

Υλικα
1/2 κιλο μοσχαρακι
1 μικρο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
4 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/2 κουτ.γλυκου καρυ
1/3 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
ριγανη
θυμαρι
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας,το στραγγιζουμε και το κοβουμε σε μεγαλες μπουκιες.
Βαζουμε στη χυτρα ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,το βαζουμε σε δυνατη φωτια και τσιγαριζουμε λιγο το κρεμμυδι.
Προσθετουμε το κρεας και το τσιγαριζουμε 5 λεπτα ανακατευοντας συχνα.
Ριχνουμε τη μουσταρδα,το καρυ,αλατι,πιπερι,ριγανη και θυμαρι και ζεστο νερο ισα να καλυφθει το κρεας.
Κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και βραζουμε για μιση ωρα.
Αποσυρουμε απο τη φωτια,αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και την ανοιγουμε.
Ξαναβαζουμε το φαγητο στη φωτια με ανοιχτο καπακι και βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα και να μεινει το φαγητο με τη δεμενη σαλτσα μουστραρδας.
Σερβιρουμε με ρυζι.



Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Σουφλεδάκια με Nutella

Υλικα
280 γρ. nutella
70 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
2 μετρια αυγα

Εκτελεση
Ζυγιζουμε τα υλικα,τα βαζουμε ολα μαζι σε ενα μπωλ και τα ανακατεουμε με ενα συρμα να ενωθουν.
Δε χρειαζεται χτυπημα.



Βαζουμε χαρτακια για muffins στα ατομικα φορμακια ή σε ταψι με θεσεις για κεκακια και μοιραζουμε τη ζυμη,να γεμιζουν τα χαρτακια κατα 3/4.


 Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 15 λεπτα.




ατομικες πιτσες μαργαριτα

Υλικα
για τη ζυμη
250γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
130γρ. νερο χλιαρο
8γρ. μαγια φρεσκια
1 κουτ.γλυκου αλατι
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
για τη σαλτσα
1 ποτηρι ντοματα κονκασε
4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ριγανη
υπολοιπα υλικα
1 κουπα τριμμενα κιτρινα τυρια (ενταμ,γκουντα,εμενταλ,μοτσαρελα)

Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι και το αλατι.Ανακατευουμε σε ενα ποτηρι το χλιαρο νερο με τη ζαχαρη και τη μαγια,τα ριχνουμε στο αλευρι και ζυμωνουμε καλα για 5 λεπτα.Σκεπαζουμε τη ζυμη με μεμβρανη και την αφηνουμε για μιση ωρα να ξεκουραστει.
Ετοιμαζουμε τη σαλτσα βαζοντας ολα τα υλικα σε ενα κατσαρολακι και βραζουμε σε μετρια φωτια για 10 λεπτα.
Χωριζουμε τη ζυμη σε 4 μερη,τα ανοιγουμε σε στρογγυλες λεπτες βασεις με τα χερια μας και τα βαζουμε σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι.


Μοιραζουμε  και απλωνουμε τη σαλτσα πανω στα ζυμαρια.


Βαζουμε απο πανω τα τριμμενα τυρια.


Ψηνουμε τις πιτσες στον αερα στους 200 βαθμους για 15-20 λεπτα να ροδισουν καλα απο πανω.




Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Τονοκεφτέδες

Υλικα
1 κονσερβα τονο σε λαδι
1 μικρη ντοματα,μονο την εξωτερικη σαρκα,χωρις τα σπορια
1/3 πιπερια φλωρινης
2 φρεσκα κρεμμυδακια
1/2 σκελιδα σκορδο
3 κουτ.σουπας κεφαλοτυρι τριμμενο
4 κουτ.σουπας φρυγανια τριμμενη
1 αυγο
1/2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
ριγανη
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Στραγγιζουμε τον τονο απο το λαδι, τον βαζουμε σε ενα μπωλ και τον λιωνουμε με ενα πιρουνι.
Βαζουμε στο μπλεντερ την ντοματα,τα κρεμμυδακια,την πιπερια και το σκορδο και τα αλεθουμε.
Τα προσθετουμε στον τονο.Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα,ανακατευουμε καλα και βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο να δεσει.


Πλαθουμε κεφτεδακια,τα περναμε απο αλευρι και τα τηγανιζουμε σε αντικολλητικο τηγανι με λιγο ηλιελαιο σε μετρια φωτια να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες.
Τα βγαζουμε απο το τηγανι και τα βαζουμε πανω σε χαρτι κουζινας να τραβηξει το λαδι.




Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Πόριτζ

Υλικα
1 φλυτζανι νιφαδες βρωμης
2 φλυτζανια γαλα εβαπορε αραιωμενο με νερο
1 κουτ.σουπας μελι
για το σερβιρισμα
1/2 μπανανα
1 κουτ.σουπας μελι
κανελα

Εκτελεση
Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι τη βρωμη,το γαλα και το μελι και τα βραζουμε σε μετρια φωτια για 5 λεπτα ανακατευοντας συνεχως.
Σερβιρουμε σε μπωλ και βαζουμε απο πανω λεπτες φετες μπανανας,μελι και κανελα.



Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Σπαγγετι all'amatriciana

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
4 μεγαλες ωριμες ντοματες στο μπλεντερ
300γρ. καπνιστο μπεικον ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
λιγη καυτερη πιπερια τσιλι ή μπουκοβο
1/2 ποτηρι λευκο,ξηρο κρασι
ελαιολαδο
φρεσκο βασιλικο
αλατι
τυρι pecorino για το σερβιρισμα

Εκτελεση
Σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σε χαμηλη φωτια τσιγαριζουμε το μπεικον για 10 λεπτα,προσθετουμε το σκορδο και την καυτερη πιπερια (ή το μπουκοβο) και τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα.Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,τη ντοματα,το κρασι,λιγο αλατι και βραζουμε σε δυνατη φωτια για 15 λεπτα ανακατευοντας συχνα μεχρι να εξατμιστουν τα πολλα υγρα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια,ριχνουμε τον ψιλοκομμενο βασιλικο,το τσιγαρισμενο μπεικον και τα μακαρονια και ανακατεουμε καλα.
Σερβιρουμε με τριμμενο τυρι pecorino.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...