Pages

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πατατοσαλατα νηστισιμη και μη


ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΚΔΟΧΗ
Υλικα
5-6 βρασμενες πατατες
1 φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
μαιντανο ψιλοκομμενο
8 ελιες καλαμων σε ροδελες
2 πιπεριες φλωρινης απο βαζο ψιλοκομμενες
1/2 κουπα καλαμποκι βρασμενο
5-6 μικρα αγγουρακια τουρσι σε ροδελες
1 κουτ.σουπας καπαρη
1/3 αγγουρι κομμενο σε μισες ροδελες
4-5 λιαστες ντοματες ψιλοκομμενες
χυμο απο 1/2 λεμονι
ελαιολαδο
3 κουτ.σουπας μουσταρδα
ριγανη
αλατι
πιπερι


Εκτελεση
Βραζουμε τις πατατες ολοκληρες για 1 ωρα ή μεχρι να τρυπιουνται ευκολα με ενα πιρουνι.
Τις αφηνουμε να κρυωσουν,τις καθαριζουμε και τις κοβουμε σε μεγαλους κυβους.
Ριχνουμε ολα τα ψιλοκομμενα υλικα,χτυπαμε ελαφρα σε ενα ποτηρι το λεμονι με τη μουσταρδα,το ελαιολαδο,το αλατι,το πιπερι και τη ριγανη,περιχυνουμε με αυτο τις πατατες και ανακατεουμε με απαλες κινησεις για να μη διαλυθουν οι πατατες.





ΦΟΥΛ ΕΞΤΡΑ ΕΚΔΟΧΗ



Υλικα
ολα τα παραπανω
4 κουταλιες σουπας μαγιονεζα
1 μπουτι κοτοπουλο βραστο,ξεψαχνισμενο
1/2 κουπα τριμμενη παρμεζανα

 Εκτελεση
Για να βρασουμε το κοτοπουλο το βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με αλατισμενο νερο και το βραζουμε 30 λεπτα ή μεχρι να ξεκολλαει απο το κοκκαλο και φυσικα να μην ειναι καθολου κοκκινο ή ροζ απο μεσα.Το καθαριζουμε απο πετσα και κοκκαλα,το κοβουμε σε μικρα κομματια και ειναι ετοιμο να το χρησιμοποιησουμε.Εκτελουμε ακριβως την παραπανω συνταγη μονο που προσθετουμε εξτρα την παρμεζανα,τη μαγιονεζα και το κοτοπουλο και ανακατεουμε καλα.





2 σχόλια:

  1. Εκανα την νηστισιμη κ ειναι τελεια!!!Μονο την λιαστη ντοματα δεν εβαλα γιατι προσωπικα δεν μου αρεσει.Το αγγουρακι τουρσι δενει πολυ ωραια!!Νοστιμοτατη συνταγη!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή