Pages

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μους σοκολάτα του Στέλιου Παρλιάρου


Υλικα
400 γραμ. σοκολατα κουβερτουρα
400 γραμ. κρεμα γαλακτος κρυα
200 γραμ. γαλα πληρες καυτο

Εκτελεση
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με το μιξερ μεχρι να σφιξει και να γινει σαντιγυ.
Σπαμε τη σοκολατα σε ενα μπωλ και την περιχυνουμε με το καυτο γαλα,την ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
Αφηνουμε τη λιωμενη σοκολατα να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου ,τη ριχνουμε μεσα στη σαντιγυ
και ανακατεουμε με συρμα μεχρι να ενωθει το μειγμα,οχι παραπανω.

Μοιραζουμε το μειγμα σε μπωλακια και τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν 4-5 ωρες.
Θα γινει μια βελουδινη,απαλη μους σοκολατας!

Μπορουμε να θελουμε να τη γαρνιρουμε με λιγη εξτρα σαντιγυ και τρουφα ή πουρακια.
Δοκιμαστε να τη φτιαξετε και με σοκολατα κουβερτουρα με αρωμα πραλινα ή μιση-μιση ποσοτητα με σοκολατα γεμιστη με φραουλα.





2 σχόλια: