Pages

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ταχινοπιτακια με φυλλο σφολιατας

Υλικα
1 φυλλο σφολιατας
1/4 κουπας ταχινι
1/2 κουπα μελι
λιγες σταγονες λεμονι
κανελα

Εκτελεση
Ξεπαγωνουμε το φυλλο σφολιατας και το ανοιγουμε στον παγκο της κουζινας.
Σε ενα μπωλ ανακατεουμε ελαφρα το ταχινι με το μελι και λιγες σταγονες λεμονι.Τα ανακατεουμε ισα να ενωθουν τα υλικα γιατι αν τα ανακατεψουμε πολυ ή δυνατα το μειγμα θα γινει σαν...χαλβας.
Απλωνουμε το μειγμα πανω στο φυλλο σφολιατας.


Πασπαλιζουμε με κανελα.
Αν θελουμε μπορουμε να πασπαλισουμε και με λιγο σουσαμι,τριμμενο καρυδι ή μαυρη ζαχαρη.
Τυλιγουμε σε ρολο απο την πλατια πλευρα του φυλλου.
Το βαζουμε για 1 ωρα στην καταψυξη τυλιγμενο σε μεμβρανη να σφιξει για να μπορεσουμε να το κοψουμε πιο ευκολα.
Κοβουμε σε ροδελες παχους περιπου 2 εκατοστων.


Βαζουμε τις ροδελες σε αντικολλητικο ταψι ή ακομα καλυτερα σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις για 15-20 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν τα ταχινοπιτακια μας.Προσεχουμε να μην τα παραψησουμε γιατι μπορει να καουν απο κατω.




2 σχόλια:

  1. Τι ωραία ιδέα! Τα κάνω συνήθως αλμυρά αλλά πολύ μου άρεσε η ιδέα του ταχινιού! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φυλλο σφολιατας ειναι ενα υλικο που μπορει να μεταμορφωθει πολυ ευκολα απο κατι σκετο και απλο σε κατι πολυ ιδιεταιρο οποτε τα πειραματα ειτε γλυκα ειτε αλμυρα εχουν νομιζω σχεδον παντα επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή