Pages

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αλμυρά κρικάκια καρότου

Υλικα
250γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
1/4 κουπας σπορελαιο
1/4 κουπας ελαιολαδο
1/2 κουπα ρετσινα (ή λευκο κρασι)
2 μετρια καροτα τριμμενα
1 κουτ.γλυκου αλατι
1 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανιτσα και τα ανακατεουμε καλα με τα χερια μας να γινει μια λεια ζυμη.

Παιρνουμε μικρα κομματια ζυμης,τα πλαθουμε σε κορδονακι και ενωνουμε τις ακρες φτιαχνοντας κρικακια. (βγαινουν περιπου 30 κομματια)
Τα βαζουμε σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι ψησιματος.


Ψηνουμε στους 180 βαθμους στις αντιστασεις για 30 λεπτα.




Αντι για καροτο μπορουμε να βαλουμε λιγες ελιες ψιλοκομμενες ή λιαστη ντοματα λιγοστευοντας το αλατι.
Γινεται πολυ ωραιο σνακ για οποιαδηποτε ωρα,να το εχουμε στην τσαντα μας,στο σχολειο ή για συνοδευτικο στο ποτο και τη μπυρα.

5 σχόλια:

  1. Τέλεια κορίτσια τα λατρέυω αυτά τα κρικάκια!
    Καλά να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα καροτοκουλουράκια είναι τέλεια! Μέχρι τώρα τα αγόραζα από το φούρνο της γειτονιάς μου. Από δω και στο εξής θα τα φτιάχνω μόνη μου! Πολύ ωραία συνταγή!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι τοσο ευκολη και οικονομικη συνταγη που δεν αξιζει να τα αγοραζεις.Απο'δω και περα σπιτικα!

      Διαγραφή
  3. Να κανω μια ερώτηση; μετά πώς τα αποθηκευουμε ωστε να παραμείνουν τραγανα; συνήθως τα εβαζα σε μπολακι με καπακι όταν κρυωναν κ πανιαζαν. ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω τα αποθηκευω σε ταπερ που κλεινει καλα με καπακι,σε στρωσεις και αναμεσα βαζω χαρτι κουζινας.Η αληθεια ειναι βεβαια οτι δεν προλαβαινουν να μεινουν πανω απο 2 μερες χιχι.

      Διαγραφή