Pages

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Εντσιλάδας με κιμά,καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια

Υλικα
5 πιτες τορτιγια
για τη γεμιση
300  γρ. μοσχαρισιο κιμα
1 μικρο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
3 κουτ.σουπας καλαμποκι (κονσερβα)
3 κουτ.σουπας κοκκινα φασολια (κονσερβα)
1/2 ποτηρι χυμο ντοματας
3 κουτ.σουπας κετσαπ
2 κουτ.σουπας sweet chilli sauce
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
αλατι
πιπερι
ριγανη
σκορδο σκονη
κανελλα
για το ταψι
1/2 ποτηρι χυμο ντοματας
3 κουτ.σουπας κετσαπ
3 φετες κιτρινο τυρι
αλατι
μαργαρινη

Εκτελεση
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το ελαιολαδο και το κρεμμυδι και το τσιγαριζουμε για 2-3 λεπτα.
Προσθετουμε τον κιμα και τον τσιγαριζουμε ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να ασπρισει.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα για τη γεμιση και βραζουμε για 5 λεπτα σε δυνατη φωτια.


Μοιραζουμε τη γεμιση στις πιτες και τις κλεινουμε σαν φακελο.


Τις βαζουμε σε ταψακι τη μια διπλα στην αλλη.


Απλωνουμε απο πανω το κιτρινο τυρι της αρεσκειας μας.
Ανακατεουμε το χυμο ντοματας με την κετσαπ και λιγο αλατι και το απλωνουμε απο πανω.
Στη συνεχεια βαζουμε κομματακια μαργαρινης σε διαφορα σημεια απο πανω.




Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στον αερα,στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.


 

Αν δεν εχετε sweet chilli sauce μπορειτε να βαλετε μια καυτερη κετσαπ και μια καυτερη μουσταρδα στη γεμιση.Επισης αν θελετε μπορειτε να βαλετε λιγο κιτρινο τυρι και μεσα στις πιτες πριν τις κλεισετε.
Καλη ορεξη!

4 σχόλια:

  1. Αμάν Νίκη μου και πρέπει να φύγω για δουλειά! Χορταστικά και πεντανόστιμα φαίνονται και από τις φώτος και από τα υλικά! Στα υπόψιν για τις προσεχείς μέρες!
    Πολλά φιλιά σε 'σένα και το κοριτσάκι σου! Καλή εβδομάδα και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ γρηγορο και ευκολο,μοιαζει πολυ με λαζανια ή γεμιστες κρεπες χωρις να φοβασαι μη μεινουν ωμα ή να μπλεκεις με τηγανι κλπ Να το δοκιμασεις.Καλο καλοκαιρι και σενα και πολλα φιλακια!

      Διαγραφή
  2. εξαιρετικό και πρωτότυπο για μένα να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή