Pages

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σπιτικα πικαντικα cheeseburgers


Υλικα (για 6 μπιφτεκια)
για τα μπιφτεκια
250γρ. κιμα μοσχαρισιο
250γρ. κιμα χοιρινο
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο στο λεπτο τριφτη
1 αυγο
4 κουτ.σουπας τριμμενη φρυγανια
4 κουτ.σουπας τριμμενο κεφαλοτυρι
2 κουτ.σουπας κετσαπ
2 κουτ.σουπας sweet chilli sauce
1 1/2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
1/2 κουτ.γλυκου παπρικα καυτερη
1 κουτ.γλυκου θυμαρι ξερο
1/2 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι
για το σερβιρισμα
στρογγυλα ψωμακια
6 φετες τηγμενο τυρι 
μουσταρδα
κετσαπ

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα για τα μπιφτεκια σε ενα μπωλ και ζυμωνουμε καλα.Σκεπαζουμε με μια μεμβρανη και βαζουμε το μπωλ στο ψυγειο για μιση ωρα να δεσουν τα υλικα.



Πλαθουμε στρογγυλα,λεπτα μπιφτεκια,πιο μεγαλα απο τα ψωμακια μας γιατι θα μαζεψουν στο ψησιμο.
Τα ψηνουμε σε αντικολλητικο τηγανι με ελαχιστο ελαιολαδο σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν καλα απεξω αλλα να παραμενουν ζουμερα απο μεσα.



Μολις τα βγαλουμε απο το τηγανι μαζουμε αμεσως πανω τους απο μια φετα τηγμενο τυρι το οποιο θα λιωσει ελαφρως απο τη θερμοκρασια.

Ανοιγουμε τα ψωμακια,βαζουμε κετσαπ στο μισο και μουσταρδα στο αλλο μισο,βαζουμε και απο ενα μπιφτεκι και τα κλεινουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου