Pages

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Φιλέτο κοτόπουλο με πικάντικη μαρινάδα

Υλικα
2 φιλετα στηθος κοτοπουλο

για τη μαριναδα
1 κου.σουπας μουσταρδα πικαντικη
1 κουτ.σουπας ξυδι μπαλσαμικο
2 κουτ.σουπας σησαμελαιο
χυμο απο 1/2 πορτοκαλι
1 κουτ.γλυκου μελι
1 κουτ.γλυκου θυμαρι ξερο
1/3 κουτ.γλυκου καρυ
1/3 κουτ.γλυκου κυμινο
1/3 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
1/3 κουτ.γλυκου κολιανδρο τριμμενο
1/3  κουτ.γλυκου νιφαδες τσιλι
πολυ λιγο γαρυφαλο σκονη
πολυ λιγη κανελα σκονη
μαυρο φρεσκοτριμμενο πιπερι
1 κοφτο κουτ.γλυκου αλατι

Εκτελεση
Ανακατεουμε ολα τα υλικα της μαριναδας σε ενα μπωλ και αλοιφουμε τα φιλετα μας.
Θελουμε τα φιλετα μας να ειναι λεπτα οποτε αν χρειαστει τα χαραζουμε με ενα μαχαιρι ουτως ωστε στο ψησιμο να ψηθουν γρηγορα σε βαθος και να μη μας καει η μαριναδα.



Τα σκεπαζουμε με μια μεμβρανη και τα βαζουμε στο ψυγειο για 1-2 ωρες να μαριναριστουν.
Βαζουμε ενα αντικολλητικο τηγανι να ζεσταθει και τα τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.




3 σχόλια:

  1. Αυτή η μαρινάτα είναι φοβερή. Τα υλικά που έχεις συνδυάσει είναι τέλεια μεταξύ τους και με το κοτόπουλο! Σίγουρα κάποια στιγμή θα τη δοκιμάσω!Φιλιά και ευχαριστούμε Νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη μαρινάδα, που θα κάνει σούπερ νόστιμο το κοτοπουλάκι σου!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρεπει να είνια πεντανόστιμο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή