Pages

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Γεμιστά μανιτάρια με κοτόπουλο

Υλικα
1 συσκευασια μεγαλα μανιταρια πορτομπελο (7-8 τεμαχια)
1/2 στηθος κοτοπουλο
1/2 κιτρινη πιπερια
1 φρεσκο κρεμμυδακι
100ml κρεμα γαλακτος
1 κουτ.σουπας βουτυρο
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 χουφτα τριμμενο κασερι ή ημισκληρο τυρι 
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στον αερα.
Αλοιφουμε ενα ταψι με λιγο λαδι,αφαιρουμε τα κοτσανια απο τα μανιταρια και τα βαζουμε να ψηθουν για 10 λεπτα μεχρι να ετοιμασουμε τη γεμιση.
Ψιλοκοβουμε τα κοτσανια απο τα μανιταρια,το κρεμμυδακι,την πιπερια και τα βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με το ελαιοδαλο και το βουτυρο,σε μετρια φωτια να μαραθουν.Ψιλοκοβουμε με ενα ψαλιδι το κοτοπουλο και το ριχνουμε κι αυτο να σωταριστει.Μολις ασπρισει απ'ολες τις πλευρες ριχνουμε την κρεμα γαλακτος,αλατι,πιπερι,το αφηνουμε να παρει μια βραση και να δεσει ελαφρως και το κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Βγαζουμε τα μανιταρια απο το φουρνο,τα γεμισουμε με τη γεμιση,βαζουμε απο πανω το κασερι και ψηνουμε για αλλα 10-15 λεπτα μεχρι να ροδισουν απο πανω.



3 σχόλια:

  1. Ω ναι! Αγαπημένο ορεκτικό! Να είχα ένα τώρα τι καλά που θα ήταν :P
    Όμορφο Σ/Κ Νίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπουκιά και συγχώριο!

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω γεμίσει με κοτόπουλο ποτέ τα μανιτάρια, μου έδωσες ιδέα, και τι ιδέα! Πεντανόστιμη! :)
    Καλή εβδομάδα να έχεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή