Pages

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σπαγγέτι με αρακά και μπέικον

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
1 φλυτζανι αρακα ψιλο,extra fine
10 φετες μπεικον ψιλοκομμενο
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομενο
350ml κρεμα γαλακτος
2 κουτ.σουπας βουτυρο
ελαιολαδο
αλατι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι

Εκτελεση
Βραζουμε τον αρακα σε ενα κατσαρολακι,μεσα σε λιγο αλατισμενο νερο,για 10 λεπτα,τον σουρωνουμε και τον κραταμε στην ακρη.
Σε ενα τηγανι βαζουμε 4-5 κουταλιες σουπας ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι,σε χαμηλη φωτια μεχρι να αρχισει να ξανθαινει.Προσθετουμε το μπεικον και σωταρουμε μεχρι να παρει λιγο χρωμα.
Παραλληλα βαζουμε τα μακαρονια να βρασουν συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τα ξαναβαζουμε στην κατσαρολα εκτος φωτιας.Ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε.
Προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και βραζουμε για λιγο ανακατευοντας συχνα μεχρι να αρχισει να δενει.Προσθετουμε αλατι,τον αρακα και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Ριχνουμε τη σαλτσα μεσα στην κατσαρολα με τα μακαρονια,ανακατευουμε καλα και σερβιρουμε τριβοντας στο καθε πιατο λιγο μαυρο πιπερι.


4 σχόλια:

  1. Οι μακαρονάδες είναι οι αδυναμία μου!! Πολύ ενδιαφέρον ο συνδυασμός που προτείνεις!! Την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι και η δικη μου αδυναμια!!! Καλη εβδομαδα να εχουμε!

      Διαγραφή
  2. Η μακαρονάδα σου δείχνει λαχταριστή!!!
    Με ωραίους συνδυασμούς υλικών!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχα καιρο να τη φτιαξω και ειπα με την ευκαιρια να σας την παρουσιασω.Πολλα φιλια,καλη μας εβδομαδα!

      Διαγραφή