Pages

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Κριθαράκι με φακές


Yλικα
1 μεριδα μαγειρεμενες φακες
1/2 πακετο κριθαρακι μετριο
2 καροτα τριμμενα στον χοντρο τριφτη
1 μικρο κρεμμυδι λεπτοκομμενο
1 κουτ.γλυκου ξυσμα πορτοκαλιου
ελαιολαδο
αλατι

Εκτελεση
Αν μαγειρεψατε φακες,σας περισσεψε μια μεριδα και θελετε να τη μετατρεψετε σε ενα νεο πιατο,που θα ταισει ολη την οικογενεια,μπορειτε να κανετε τα εξης:
Σε ενα τηγανι βαζουμε 3-4 κουτ.σουπας ελαιολαδο και σωταρουμε το καροτο με το κρεμμυδι,σε μετρια φωτια,ανακατευοντας συχνα μεχρι να μαραθουν και να καραμελωσουν ελαφρως. Προσθετουμε το ξυσμα πορτοκαλιου,ανακατεουμε καλα και αποσυρουμε απο τη φωτια.
Βραζουμε το κριθαρακι σε αλατισμενο νερο συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.Αν θελουμε,αντι για αλατισμενο νερο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε νερο με εναν κυβο λαχανικων.
Σουρωνουμε το κριθαρακι,και το μεταφερουμε παλι στην κατσαρολα χωρις να το αφησουμε να στραγγιξει καλα.
Προσθετουμε τις φακες και τα σωταρισμενα λαχανικα καθως και 3-4 κουτ.σουπας ελαιολαδο,αλατιζουμε,ανακατεουμε και το φαγητο μας ειναι ετοιμο.
Σερβιρεται χλιαρο.

2 σχόλια: