Pages

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Banoffee ( ελληνιστί...μπανόφι)

Υλικα
2 κουτια καραμελα γαλακτος (τη συνταγη θα τη βρειτε εδω)
2 κουτια μπισκοτα digestive (500γρ)
250γρ μαργαρινη λιωμενη
3 ωριμες μπανανες κομμενες σε φετες
2 φακελακια γκαρνί χτυπημενα με γαλα συμφωνα με τις οδηγιες τους

Εκτελεση
Λιωνουμε τα μπισκοτα στο μουλτι μεχρι να γινουν σκονη.

Τα βαζουμε σε ενα μπωλ,ριχνουμε και το λιωμενο βουτυρο και τα ανακατεουμε να γινουν σαν βρεγμενη αμμος.
Βαζουμε το μπισκοτο σε μια φορμα διαμετρου 30-35εκατ. και το στρωνουμε με τον πατο ενος ποτηριου.Το βαζουμε στο ψυγειο.


Χτυπαμε τη σαντιγυ και τη βαζουμε και αυτη στο ψυγειο.


Κοβουμε τις μπανανες σε λεπτες φετες.


Βγαζουμε τη φορμα με το μπισκοτο απο το ψυγειο και αρχιζουμε τη συναρμολογηση.
Πρωτα στρωνουμε την καραμελα.



Μετα τις μπανανες.


Και τελος τη σαντιγυ.

Το βαζουμε για τουλαχιστον 1 ωρα στο ψυγειο πριν το κοψουμε.
Πριν σερβιρουμε το πασπαλιζουμε με κακαο ή τριμμενη σοκολατα.




6 σχόλια:

  1. Ωχ!Παναγια μου τι ειναι τουτο το θεικο???Το θελωωωωω!!!Αχ! με βλεπω γουρουνακι να γινομαι με ολες αυτες τις νοστιμιες σου!!!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας εκανες πρωινιατικα.........
    ελεος δε μας λυπασαι καθολου τελωσπαντων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γευστικες επιθεσεις τριτου τυπου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω νοστιμοτατο φαινεται!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εκανα και μιλαμε ηταν ολα τα λεφτα !!! Ευγε λοιπον ΣΕΦ για αλλη μια φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ!Βασικα αυτη η καραμελα ειναι ολα τα λεφτα απο μονη της χεχε.

      Διαγραφή