Pages

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κουλουρακια με πολτο αμυγδαλου και μελι

Καταλληλα για χορτοφαγους και ατομα σε νηστεια

Υλικα
1 κουπα πολτο αμυγδαλου που μας εχει περισσεψει φτιαχνοντας το γαλα αμυγδαλου
    ή μια κουπα ωμα,αψητα αμυγδαλα μουλιασμενα,αλεσμενα στο μπλεντερ και πολυ καλα  στραγγισμενα
7 κουτ.σουπας μελι
6-7 κουτ.σουπας αλευρι
λιγες μαυρες σταφιδες
1 κουτ.σουπας ελαιολαδο
2 κουτ.σουπας κακαο
1 κουτ.γλυκου ξυσμα πορτοκαλιου
1 βανιλια
1/3 κουτ.γλυκου κανελα


Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να γινει μια μαζα η οποια δε μπορει να πλαστει ευκολα σε σχημα με το χερι,ειναι καπως υγρη,ασταθης και κολλαει.
Στρωνουμε σε ενα ταψι αντικολλητικο χαρτι ψησιματος,προθερμαινουμε το φουρνο στους 160 βαθμους στον αερα.
Πλαθουμε μπαλιτσες το μειγμα με τα χερια μας,τις παταμε ελαφρως και τις βαζουμε στο ταψι.
Ψηνουμε στη μεσαια θεση του φουρνου για 1 ωρα και 15 λεπτα.Αυτο ομως μπορει να διαφερει αναλογα με το ποσο βρεγμενος ηταν ο πολτος αμυγδαλου οποτε τσεκαρετε τα ανα διαστηματα αμα ψηθηκαν.Θα πρεπει να ειναι σταθερα αλλα οχι στεγνα,λογω του μελιου θα ειναι και λιγο μαστιχωτα.


 Μπορουμε να αλλαξουμε τα υλικα αναλογα με τα γουστα μας βαζοντας ψιλοκομμενα καρυδια,χουρμαδες,δαμασκηνα ή αντικαθιστωντας μια ποσοτητα μελιου με μαυρη ζαχαρη.
Η συνταγη ειναι καταλληλη και για ωμοφαγους αν αντι για ψησιμο βαλουν τα κουλουρακια στον ειδικο αφυγραντηρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου