Υλικα
1/2 κιλο μοσχαρισιος κιμας
1/2 κιλο φρεσκα μανιταρια
1 κιτρινη στρογγυλη πιπερια
1 πορτοκαλι στρογγυλη πιπερια
1 κοκκινη στρογγυλη πιπερια
3-4 κουτ.σουπας κετσαπ
3-4 κουτ.σουπας μουσταρδα
αλατι
πιπερι
ριγανη
1 κουτ.σουπας παπρικα γλυκια
σκορδο σκονη
ελαιολαδο
πιτες τορτιγια,μαρουλι,σκληρο τυρι για το τυλιγμα
Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ελαιολαδο να ισα να καλυφθει ο πατος και μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα τις πιπεριες χοντροκομμενες.Τις τσιγαριζουμε σε δυνατη φωτια για 10 λεπτα,προσθετουμε τα κομμενα μανιταρια και τσιγαριζουμε για αλλα 10 λεπτα.
Ριχνουμε τον κιμα και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα μεχρι να ασπρισει,περιπου αλλα 10 λεπτα.
Χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια,αλατιζουμε,ριχνουμε ολα τα μπαχαρικα,τη μουσταρδα και την κετσαπ,ανακατευουμε καλα για 1 λεπτο και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Σε ενα πιατο βαζουμε πρωτα μια πιτα τορτιγια και επειτα στρωνουμε απο πανω το μαρουλι,το σκληρο τυρι της αρεσκειας μας και τον κιμα.Κλεινουμε,κοβουμε στη μεση και σερβιρουμε.
Αυτον τον κιμα μπορειτε επισης να τον ζρησιμοποιησετε για τα ζυμαρικα σας και αν τον θελετε λιγο πιο ζουμερο δεν εχετε παρα να προσθεσετε κατα το τσιγαρισμα λιγη ακομα κετσαπ ή και χυμο ντοματας.
1/2 κιλο μοσχαρισιος κιμας
1/2 κιλο φρεσκα μανιταρια
1 κιτρινη στρογγυλη πιπερια
1 πορτοκαλι στρογγυλη πιπερια
1 κοκκινη στρογγυλη πιπερια
3-4 κουτ.σουπας κετσαπ
3-4 κουτ.σουπας μουσταρδα
αλατι
πιπερι
ριγανη
1 κουτ.σουπας παπρικα γλυκια
σκορδο σκονη
ελαιολαδο
πιτες τορτιγια,μαρουλι,σκληρο τυρι για το τυλιγμα
Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ελαιολαδο να ισα να καλυφθει ο πατος και μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα τις πιπεριες χοντροκομμενες.Τις τσιγαριζουμε σε δυνατη φωτια για 10 λεπτα,προσθετουμε τα κομμενα μανιταρια και τσιγαριζουμε για αλλα 10 λεπτα.
Ριχνουμε τον κιμα και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα μεχρι να ασπρισει,περιπου αλλα 10 λεπτα.
Χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια,αλατιζουμε,ριχνουμε ολα τα μπαχαρικα,τη μουσταρδα και την κετσαπ,ανακατευουμε καλα για 1 λεπτο και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Σε ενα πιατο βαζουμε πρωτα μια πιτα τορτιγια και επειτα στρωνουμε απο πανω το μαρουλι,το σκληρο τυρι της αρεσκειας μας και τον κιμα.Κλεινουμε,κοβουμε στη μεση και σερβιρουμε.
Αυτον τον κιμα μπορειτε επισης να τον ζρησιμοποιησετε για τα ζυμαρικα σας και αν τον θελετε λιγο πιο ζουμερο δεν εχετε παρα να προσθεσετε κατα το τσιγαρισμα λιγη ακομα κετσαπ ή και χυμο ντοματας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου