Pages

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Πιπεριες γεμιστες με κοτοπουλο και τυρια

Υλικα
5 μεγαλες στρογγυλες πρασινες πιπεριες
2 φιλετα κοτοπουλο ψιλοκομμενα
250 γρ.φρεσκα λευκα μανιταρια ψιλοκομμενα
1/2 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κουπα κρεμα γαλακτος light
2 κουτ.σουπας φιλαδελφια
100 γρ. μπλε τυρι ή ροκφορ
100.γρ. καπνιστο τυρι
λιγη παρμεζανα
1 χουφτα μαιντανο ψιλοκομμενο
αλατι,πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε τις πιπεριες,τις κοβουμε κατα μηκος και αδειαζουμε προσεκτικα τα σπορια και τυχον μεμβρανες.


Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ελαιολαδο ισα να καλυφθει ο πατος και σε μετρια φωτια τσιγαριχουμε για 10 λεπτα το κρεμμυδι και τα μανιταρια να μαραθουν.
Ριχνουμε το κοτοπουλο και τσιγαριζουμε για αλλα 5 λεπτα.
Προσθετουμε την κρεμα γαλακτος,λιγο αλατι,πιπερι και ανακατεουμε συχνα για λιγα λεπτα μεχρι να δεσει η σαλτσα.
Κλεινουμε τη φωτια,προσθετουμε το φιλαδελφια και το μαιντανο και ανακατεουμε καλα.
Ριχνουμε το μειγμα σε δυο μπωλ χωριζοντας την ποσοτητα στη μεση,στο ενα ριχνουμε το καπνιστο τυρι και στο αλλο το ροκφορ.

Σε αυτο το σημειο θα μπορουσαμε να μη γεμιζουμε της πιπεριες αλλα να ανακατεψουμε με βρασμενες πενες ή σπαγγετι και να εχουμε 2 διαφορετικες σαλτσες για ζουμερα,λαχταριστα ζυμαρικα.

Γεμιζουμε τις πιπεριες ως επανω,τις πασπαλιζουμε με την παρμεζανα και για να ξεχωρισουμε τη μια γευση απο την αλλη βαζουμε ενα φυλλαρακι μαιντανου στα γεμιστα με το ροκφορ.



Τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 45 λεπτα ή μεχρι να ροδισει πολυ καλα η επιφανεια τους.





Η γευση τους θα σας καταπληξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου