Pages

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πατατες φουρνου με καρυ

Υλικα
6 μεγαλες πατατες κομμενες σε κυβους
χυμο απο 1/2 λεμονι
χυμο απο 1/2 πορτοκαλι
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
1 γεματη κουτ.σουπας καρυ
1 κουτ.σουπας μελι
1 κοφτο κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
αλατι
πιπερι
ριγανη
1/2 κουπα ελαιολαδο
λιγο βιταμ

Εκτελεση
Πλενουμε,καθαριζουμε,κοβουμε τις πατατες και τις βαζουμε σε ενα ταψι απλωτες.

Ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατεουμε καλα με τα χερια μας,βαζουμε απο πανω το βιταμ σε κομματακια.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου για 1 ωρα και 15-30 λεπτα ή μεχρι να ειναι μαλακες απο μεσα και καλαμελωμενες απ'εξω.






2 σχόλια:

  1. Να΄σαι καλα,για μια αλλη φορα η συνταγη σου εσκισεεεεεεεεεεεεε :))))))))))))))))))))
    απιστευτα νοστιμες οι πατατες και εδεσαν απιστευτα ολα τα υλικα και το λεω αυτο γιατι ημουν διστακτικη στην αρχη αλλα με κατεπληξε η γευση...ολα τα αρωματα διακριτικα αλληλοσυμπληρωνουν το ενα το αλλο....ευγε για αλλη μια φορα !!!
    την αλλη φορα σκεφτομαι να κανω μαριναδα με τα υλικα της συνταγης (εκτος απο την πατατα χιχιχιχιχι) και να βαλω μεσα φιλετο κοτοπουλο το οποιο θα ψησω και να τα σερβιρω μαζι !!!
    πιπεριτσα:)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! Ειναι απο τις αγαπημενες μου συνταγες αυτη.Το μονο κακο ειναι οτι μυριζει ολο το σπιτι καρυ μετα χαχαχα. Αν το κανεις μαριναδα να προσεξεις να ειναι λεπτο το κοτοπουλο και να το προσεξεις στο ψησιμο να μη σου καει η μαριναδα απ'εξω γιατι αλλο ψησιμο κανει με την πατατα και αλλο με το κρεας,μαυριζει λιγο καμια φορα, Καλο βραδυ!

      Διαγραφή