Υλικα
4 κουτ.σουπας αλατι
2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια (ή καυτερη)
1 κουτ.γλυκου θυμαρι
1 κουτ.γλυκου ριγανη
1 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
1 κουτ.γλυκου κρεμμυδι αποξηραμενο (νιφαδες)
1 κουτ.γλυκου φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
1/3 κουτ.γλυκου πιπερι καγιεν
Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα στο μπλεντερ και τα χτυπαμε για μερικα δευτερολεπτα.
Το πικαντικο,αρωματικο αλατι μας ειναι ετοιμο.
Μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε πανω σε ψητα κρεατα,για να μαριναρουμε κρεατα,σε πατατες βραστες/ψητες/τηγανιτες,σε σαλατες και οπου αλλου μας αρεσει.
Δοκιμαστε να ψησετε ψωμι στην τοστιερα ή στο γκριλ αφου το εχετε αλειψει με ελαιολαδο και μολις ψηθει πασπαλιστε το με το συγκεκριμενο αλατι,θα μοσχομυρισει!
Φυσικα μπορειτε να προσθεσετε και να αφαιρεσετε συστατικα αναλογα με τα γουστα σας και να το κανετε πιο απαλο,πιο καυτερο ή πιο αρωματικο.
Δοκιμαστε να βαλετε και λιγες νιφαδες μπουκοβο για πιο πικαντικη γευση.
4 κουτ.σουπας αλατι
2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια (ή καυτερη)
1 κουτ.γλυκου θυμαρι
1 κουτ.γλυκου ριγανη
1 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
1 κουτ.γλυκου κρεμμυδι αποξηραμενο (νιφαδες)
1 κουτ.γλυκου φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
1/3 κουτ.γλυκου πιπερι καγιεν
Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα στο μπλεντερ και τα χτυπαμε για μερικα δευτερολεπτα.
Το πικαντικο,αρωματικο αλατι μας ειναι ετοιμο.
Μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε πανω σε ψητα κρεατα,για να μαριναρουμε κρεατα,σε πατατες βραστες/ψητες/τηγανιτες,σε σαλατες και οπου αλλου μας αρεσει.
Δοκιμαστε να ψησετε ψωμι στην τοστιερα ή στο γκριλ αφου το εχετε αλειψει με ελαιολαδο και μολις ψηθει πασπαλιστε το με το συγκεκριμενο αλατι,θα μοσχομυρισει!
Φυσικα μπορειτε να προσθεσετε και να αφαιρεσετε συστατικα αναλογα με τα γουστα σας και να το κανετε πιο απαλο,πιο καυτερο ή πιο αρωματικο.
Δοκιμαστε να βαλετε και λιγες νιφαδες μπουκοβο για πιο πικαντικη γευση.
Τελεια ιδεα!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(βραβειακι εδω περικαλω http://mourmourismata.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html )