Pages

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μοσχαρακι με κινεζικη γλυκοξινη σαλτσα

Υλικα
2 μεγαλες μοσχαρισιες μπριζολες λαιμου
1 φακελακι γλυκοξινη κινεζικη σαλτσα blue dragon
2 κουτ.σουπας σαλτσα sweet chilli (γλυκοκαυτερη)
2 κουτ.σουπας σογια σως
1 πιπερια πρασινη κερατο ψιλοκομμενη
ελαιολαδο
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
λιγο αλατι

Εκτελεση
Κοβουμε με ενα ψαλιδι το κρεας σε μικρα κομματακια,μπουκιτσες.
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος και το βαζουμε σε μετρια φωτια.Μολις ζεστασει τσιγαριζουμε για 3-4 λεπτα την πιπερια να μαραθει.
Ριχνουμε το κρεας και δυναμωνουμε τη φωτια,τσιγαριζουμε για 5 λεπτα ανακατευοντας συχνα.
Ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα.



 Εναλλακτικα αντι για σαλτσα Blue dragon μπορουμε να βαλουμε μισο βαζακι γλυκοξινη σαλτσα Uncle Ben's με ανανα.
Ανακατεουμε,χαμηλωνουμε σε μετρια προς χαμηλη φωτια,κλεινουμε το καπακι και βραζουμε για 25 λεπτα.Ανακατεουμε που και που ελεγχοντας να μην κολλησει το φαγητο.
Ανοιγουμε το καπακι και αν εχει δεσει η σαλτσα το κρεας μας ειναι ετοιμο.
Σερβιρουμε με ρυζι μπασματι ή καστανο βρασμενο σε αλατισμενο νερο ή με κυβο λαχανικων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου