Pages

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κοτοπιτα με λαχανικα σε ετοιμη σφολιατα

Υλικα
1 πακετο φυλλο σφολιατας
2 μπουτια κοτοπουλο βρασμενα
200γρ. τυρι κρεμα φιλαδελφια
1 μεγαλο πρασο ψιλοκομμενο
1 πιπερια φλωρινης ψιλοκομμενη
2 καροτα τριμμενα στον χοντρο τριφτη
1/2 κουπα κεφαλοτυρι τριμμενο
ελαιολαδο
αλατι
μαργαρινη για το ταψι
αυγο για το αλειμμα

Εκτελεση
Αφηνουμε ολο το βραδυ την σφολιατα στο ψυγειο να ξεπαγωσει ή παιρνουμε φρεσκια σφολιατα απο τα ψυγεια των σουπερ μαρκετ.
Βραζουμε το κοτοπουλο σε αλατισμενο νερο,σε μετρια φωτια για 40 λεπτα.Μολις κρυωσει το ξεψαχνιζουμε.
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος και τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια για 15 λεπτα τα λαχανικα ανακατευοντας συχνα,να μαραθουν και να καραμελωσουν ελαφρα.
Κατεβαζουμε τα λαχανικα απο τη φωτια και προσθετουμε το κοτοπουλο και το τυρι φιλαδελφια,λιγο αλατι και το κεφαλοτυρι,ανακατεουμε καλα.
Αλειφουμε ενα αντικολλητικο ταψι με μαργαρινη,στρωνουμε το ενα φυλλο της σφολιατας να καλυπτονται και λιγο τα πλαινα τοιχωματα.
Στρωνουμε μεσα τη γεμιση.Βαζουμε απο πανω το αλλο φυλλο της σφολιατας,κλεινουμε καλα στα πλαγια τσιμπωντας την πανω με την κατω σφολιατα.Αλειφουμε απο πανω με λιγο αυγο χτυπημενο,χαραζουμε σε κομματια και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στην κατω θεση του φουρνου,στις αντιστασεις στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.





1 σχόλιο:

  1. Την έφτιαξα και είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ η !
    Με μια μικρη παραλλαγη,την εφτιαξα σε στυλ ταρτας!
    Μπραβο σας,απλα υπεροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή