Pages

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τυροπιτακια τεμπελικα χωρις φυλλο

Υλικα
450γρ. φαρινα απ
1 κεσεδακι μικρο πηλινο προβειο γιαουρτι (το οποιο κραταμε για μεζουρα)
1 κεσεδακι ελαιολαδο
1 κεσεδακι φετα τριμμενη με το χερι
1 κεσεδακι γραβιερα πικαντικη (ή καποιο αλλο κιτρινο τυρι τριμμενο)
2 αυγα
λιγο πιπερι
λιγο σουσαμι

Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το γιαουρτι ολοκληρο με την πετσα και το ελαιολαδο και ανακατεουμε καλα με συρμα.
Προσθετουμε τα αυγα,τα τυρια και το πιπερι και ανακατεουμε καλα.
Τελος προσθετουμε τη φαρινα και φτιαχνουμε μια ζυμη.
Πλαθουμε σε μικρα "κεφτεδακια" τα τοποθετουμε σε 2 ταψια στρωμενα με χαρτι ψησιματος (30 κομματια) και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στον αερα,στους 180 βαθμους για 25 λεπτα περιπου.
Αν θελουμε πριν τα ψησουμε τα πασπαλιζουμε με λιγο σουσαμι ή παπαρουνοσπορο.
Τα τυροπιτακια αυτα ειναι πολυ ευκολα,χωρις ανοιγμα φυλλου και γεμισμα γι'αυτο αλλωστε ειναι και...τεμπελικα.







                                                                           Η συνταγη ειναι απο την εκπομπη Σεφ στον αερα.





6 σχόλια:

  1. μια φορά αυτά τα τεμπέλικα τα ωραία .....με πολύ όρεξη θα τα τσακίσω.....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιαχνονται ευκολα και τρωγονται ακομα πιο ευκολα χεχε!

      Διαγραφή
  2. Τεμπελιές διαβασα κι ήρθα! Για 'μένα την είχες αυτή τη συνταγή, έτσι δεν είναι; :) :) Τέλεια είναι τα τυροπιτάκια αυτά! Ούτε παίδεμα, ούτε τίποτα! Για την γεύση δεν έχω καμιά αμφιβολία!
    Ααα! Έφτιαξα και το ριζότο με τα μανιτάρια, κάνοντάς του μια μικρή παραλλαγή. Πολύ ωραίο, το γονατίσαμε!
    Πολλά φιλιά! Καλό βράδυ και καλό μήνα! Να είναι ήρεμος, όμορφος και πολύ πολύ χαρούμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα συνταγη για τις απανυαχου τεμπελες καλοφαγουδες.
      Χαιρομαι που σας αρεσε το ρυζοτο.Καλο μηνα και σε σενα,για εμας προβλεπεται ξεχωριστος μιας και περιμενουμε τη μπεμπα μας!

      Διαγραφή
    2. Ωωωω! Καλή λευτεριά Νίκη μου! Με έναν πόνο που λένε! Με το καλό να τη δεχτείτε!

      Διαγραφή