Pages

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ρολο κιμα στο φουρνο με πατατες

Υλικα
για το ρολο
700γρ. κιμα μοσχαρισιο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε νερο και στιμμενες
1 αυγο
3 κουτ.σουπας κετσαπ
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
θυμαρι ξερο
ριγανη ξερη
1 μεγαλο κρεμμυδι λιωμενο στο μπλεντερ
αλατι
πιπερι
υπολοιπα υλικα
6-7 πατατες
3 αυγα βρασμενα σφιχτα
1 μεγαλο ποτηρι χυμο ντοματας
1/2 ποτηριου ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου κοφτο ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ριγανη

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα για το ρολο σε ενα μπωλ και ζυμωνουμε καλα με τα χερια μας να γινει ομοιομορφος ο κιμας,να ανακατευτουν καλα ολα τα υλικα.
Τον απλωνουμε πανω σε μεμβρανη ή λαδοκολλα σε ορθογωνιο σχημα.Αυτο θα μας βοηθησει να τυλιξουμε το ρολο πιο ευκολα.
Καθαριζουμε τα αυγα και τα βαζουμε στη μεση του κιμα κατα μηκος.


 Σηκωνουμε τη μια μερια του χαρτιου ή της μεμβρανης και τυλιγουμε τον κιμα σε ρολο.


Ανακατευουμε το χυμο ντοματας με το ελαιολαδο,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και ριγανη.
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες σε μικρα κομματια.
Τις βαζουμε στο ταψι και τις περιχυνουμε με τη μιση σαλτσα.Τις ανακατευουμε με τα χερια μας να καλυφθουν καλα.
Βαζουμε και το ρολο στο ταψι και το περιχυνουμε με την αλλη μιση σαλτσα.



Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 220 βαθμους,στις αντιστασεις,στην κατω θεση του φουρνου.Στα 45 λεπτα ανακατευουμε τις πατατες και στη 1 ωρα το φαγητο μας ειναι ετοιμο.






Τρίτη 28 Μαΐου 2013

καναπεδακια με καπνιστο σολωμο

Υλικα
λευκο ψωμι γαλλικη μπαγκετα
καπνιστος σολωμος
τυρι κρεμα
ανιθος
φρεσκο κρεμμυδακι
σκορδο σκονη

Εκτελεση
Κοβουμε το ψωμι σε ροδελες και το ψηνουμε για λιγο στην τοτιερα.


Ψιλοκοβουμε το φρεσκο κρεμμυδακι,μονο το πρασινο μερος σε λεπτες ροδελες,ψιλοκοβουμε και τον ανιθο και τα ανακατευουμε με το τυρι κρεμα προσθετοντας λιγο σκορδο σκονη.
Βαζουμε μια μικρη ποσοτητα πανω σε καθε ψωμακι



Κοβουμε μικρα κομματια σολωμου με το χερι μας,τα τυλιγουμε σε ρολακι και τα βαζουμε πανω στα ψωμακια.Τελος στολιζουμε με λιγο ακομα πρασινο μερος απο φρεσκο κρεμμυδακι.


Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μοσχαρακι λεμονατο στην κατσαρολα με πατατες

Υλικα
1/2 κιλο μοσχαρακι
5 μετριες πατατες
1 μεγαλο λεμονι
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/4 ποτηριου ελαιολαδο
ριγανη
αλατι πιπερι

Εκτελεση
Πλενουμε το κρεας,το κοβουμε σε μεγαλες μπουκιες και το βαζουμε να βρασει σε μετρια φωτια,σε μπολικο νερο για 40 λεπτα.
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες στα 8,τις βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το χυμο απο το λεμονι,το ελαιολαδο,τη μουσταρδα,ριγανη,πιπερι και αλατιζουμε καλα.Ανακατευουμε,ριχνουμε ζεστο νερο να καλυφθουν και συνεχιζουμε το βρασιμο σε μετρια φωτια για αλλα 30-40 λεπτα.
Ελεγχουμε τακτικα αν χρειαζεται να συμπληρωσουμε νερο,γυρναμε που και που τις πατατες και το φαγητο ειναι ετοιμο οταν μαλακωσουν οι πατατες και εξατμιστει το νερο και μεινει το φαγητο με το λαδι του.



Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Κριθαρακι με κεφτεδακια στην κατσαρολα

Υλικα
200γρ. μοσχαρισιο κιμα
250γρ. κριθαρακι μετριο
1 ποτηρι χυμο ντοματας
1/4 ποτηριου ελαιολαδο
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο στον τριφτη
1/2 σκελιδα σκορδο λιωμενο
1 λεπτη φετα ψωμι
1 κουτ.γλυκου ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ξερο βασιλικο

Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε τον κιμα,το κρεμμυδι,το σκορδο,αλατι,πιπερι,ξερο βασιλικο και το ψωμι το οποιο το εχουμε βρεξει με νερο,το εχουμε στιψει και το θρυμματισαμε με το χερι.
Ζυμωνουμε καλα να ενωθουν τα υλικα και πλαθουμε μικρα κεφτεδακια.


Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο,το χυμο ντοματας,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και ξερο βασιλικο σε μετρια φωτια.Βαζουμε μεσα και τα κεφτεδακια και τα βραζουμε για 5 λεπτα γυριζοντας τα και απο την αλλη πλευρα.


Προσθετουμε το κριθαρακι.


Προσθετουμε και 3 ποτηρια ζεστο νερο,αλατιζουμε ξανα και ανακατευουμε.


Βραζουμε σε μετρια φωτια για 15 λεπτα ανακατευοντας συχνα για να μη μας κολλησει.
Μετα τα 15 λεπτα το φαγητο εχει ακομα αρκετο ζουμι.


Κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για ακομα 10-15 λεπτα να τραβηξει.
Οταν ανοιξουμε την κατσαρολα ανακατευουμε για μια ακομα φορα και το φαγητο ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.





Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Σπαγγετι με κοτοπουλο και παπρικα

Υλικα
3 φιλετα κοτοπουλο
4 κουτ.σουπας παπρικα σαλατα
1/2 συσκευασια τυρι κρεμα (philadelphia)
5-6 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
1 πακετο μακαρονια

Εκτελεση
Κοβουμε το κοτοπουλο σε μικρες μπουκιτσες με ενα μαχαιρι ή ψαλιδι κουζινας.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει,ριχνουμε το κοτοπουλο και τσιγαριζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια για 5 λεπτα ανακατευοντας συχνα.


Προσθετουμε την παπρικα,το τυρι κρεμα και αλατιζουμε ελαφρα.



Ανακατευουμε καλα και βραζουμε σε μετρια φωτια για 5 λεπτα να δεσει η σαλτσα.
Βραζουμε τα μακαρονια συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα στραγγιζουμε κρατωντας 1/2 κουπα νερο απο το βρασιμο.Ριχνουμε τα μακαρονια και το νερο που κρατησαμε μεσα στη σαλτσα και ανακατεουμε σε μετρια φωτια για λιγο μεχρι να ρουφηξει το περισσοτερο νερο.
Σερβιρουμε!



Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το χτεσινο κοτοπουλο συναντησε το φιλαδελφια

Υλικα
1 στηθος κοτοπουλο
1 συσκευασια τυρι κρεμα φιλαδελφια
2 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/4 ποτηριου λευκο κρασι
1 κρεμα γαλακτος
1 κονσερβα μανιταρια στραγγισμενα
λιγο βραστο καλαμποκι (προαιρετικα)
αλατι
πιπερι
 

Εκτελεση
Αν σας εχει περισσεψει κοτοπουλο ψητο ή βραστο απο προηγουμενη μερσ και θελετε να φτιαξετε κατι με αυτο αυτη ειναι μια πολυ ωραια λυση.
Ξεψαχνιστε το κοτοπουλο σε μικρα μικρα κομματια και βαλτε το σε ενα κατσαρολακι.


Προσθεστε ολα τα υπολοιπα υλικα,ανακατεψτε καλα και βραστε σε μετρια φωτια για λιγη ωρα μεχρι να γινει μια δεμενη σαλτσα.
Συνοδεψτε με αυτη τη σαλτσα το ρυζι ή τα μακαρονια σας.Ευκολα και γρηγορα!



Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μυρμηγκάτο

Υλικα
για το κεικ
2 κουπες αλευρι
1 κουπα ζαχαρη
6 αυγα
120γρ. μαργαρινη
1 βανιλια
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
100γρ. τρουφα
 για το σιροπι
3 κουπες νερο
2 1/2 κουπες ζαχαρη
χυμο απο μισο λεμονι
για το γλασο
150γρ. σοκολατα κουβερτουρα
100γρ. γαλα εβαπορε

Εκτελεση
Χτυπαμε με το μιξερ για 5 λεπτα ολα τα υλικα για το κεικ.
Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψακι μεγεθους 32-34εκατ.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
Βγαζουμε απο το φουρνο το κεικ και το αφηνουμε να κρυωσει.
Για να φτιαξουμε το σιροπι βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε ενα κατσαρολακι και τα βραζουμε για 5 λεπτα.
Περιχυνουμε το καυτο σιροπι πανω στο κρυο κεικ.Το αφηνουμε να τραβηξει.
Για να φτιαξουμε το γλασο σπαμε την κουβερτουρα σε μικρα κομματακια και τη βαζουμε σε ενα γυαλινο μπωλ.Ζεσταινουμε καλα το γαλα και το ριχνουμε μεσα στο μπωλ με την κουβερτουρα,ανακατεουμε καλα μεχρι να λιωσει η σοκολατα και να γινει ενα λειο γλασο.
Απλωνουμε το γλασο πανω στο κεικ.Το αφηνουμε να κρυωσει καλα πριν το κοψουμε και το σερβιρουμε.