Υλικα
1 φυλλο ετοιμη ζυμη κουρου
2 πολυ ωριμες ντοματες κομμενες σε λεπτες φετες
8 φετες τυρι μοτσαρελα
λιγη κετσαπ
ξερο βασιλικο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
μαυρες ελιες (προαιρετικα)
Εκτελεση
Σε ενα ταψι στρωνουμε χαρτι ψησιματος και βαζουμε τη ζυμη κουρου.
Κοβουμε τις φετες της μοτσαρελας στη μεση και τις μοιραζουμε πανω απο τη ζυμη.
Απλωνουμε τις φετες της ντοματας.Ριχνουμε λιγη κετσαπ εδω κι εκει και ραντιζουμε με ελαιολαδο.
Αλατιζουμε ελαφρως τις ντοματες και ριχνουμε σε ολη την επιφανεια φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι και μπολικο ξερο βασιλικο.
Αν θελουμε βαζουμε και μερικες καθαρισμενες μαυρες ελιες.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 170 βαθμους για περιπου 20 λεπτα μεχρι να ροδισει η ταρτα.
1 φυλλο ετοιμη ζυμη κουρου
2 πολυ ωριμες ντοματες κομμενες σε λεπτες φετες
8 φετες τυρι μοτσαρελα
λιγη κετσαπ
ξερο βασιλικο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
μαυρες ελιες (προαιρετικα)
Εκτελεση
Σε ενα ταψι στρωνουμε χαρτι ψησιματος και βαζουμε τη ζυμη κουρου.
Κοβουμε τις φετες της μοτσαρελας στη μεση και τις μοιραζουμε πανω απο τη ζυμη.
Απλωνουμε τις φετες της ντοματας.Ριχνουμε λιγη κετσαπ εδω κι εκει και ραντιζουμε με ελαιολαδο.
Αλατιζουμε ελαφρως τις ντοματες και ριχνουμε σε ολη την επιφανεια φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι και μπολικο ξερο βασιλικο.
Αν θελουμε βαζουμε και μερικες καθαρισμενες μαυρες ελιες.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 170 βαθμους για περιπου 20 λεπτα μεχρι να ροδισει η ταρτα.
Τη μοτσαρέλα δεν την είχα περί πολλού, όμως τώρα τελευταία την τσακίζω. Η δε τάρτα φαίνεται νοστιμότατη κι ελαφριά! Με μια μπυρίτσα θα είναι όλα τα λεφτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Νίκη μου! Καλό απόγευμα.
Οντως ειναι πολυ ελαφρια και συνοδευει πολυ ωραια τη μπυριτσα.Ετσι την τσακισαμε κι εμεις,με μπυριτσα,χεχε. Καλο βραδυυυ,φιλια!
ΔιαγραφήΝίκη μου τί κάνεις; Όλα καλά; Σ' έχασα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩπ καλως την! Η αληθεια ειναι οτι χαθηκα αλλα εχω ξεμεινει απο λαπτοπ,το δικο μου αποθανε και απο το κινητο δε μπορω να κανω δουλεια. Αυτον τον καιρο ζουσαμε και στον πυρετο της βαφτισης μας οποτε ημουν φουλ απασχολημενη. Ελπζιζω συντομα να επανελθω. Πολλα πολλα φιλιαααα!
ΔιαγραφήΝα σας ζήσει η πιτσιρίκα σας! Θα περιμένω την επάνοδό σου όταν με το καλό φτιάξεις το laptop! Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Νίκη και συγχαρητήρια για το blog σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι γαστρονομικές σου προτάσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες!
Βλέπουμε οτι έχεις πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε το http://www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 30.000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.
Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείς κι εσύ να προσθέσεις το δικό σου.
Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
Και το καλύτερο είναι οτι εσύ δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!
Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!
Εσύ θα ήθελες να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;
Μπορείς επίσης να μας βρεις στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages
Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σου. Είμαστε στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς!
Με εκτίμηση
Απόστολος Ζέρβας
Site manager