Υλικα
700γρ. ελιες μαυρες θρουμπες ψιχα
400γρ. φουντουκια ή καρυδια ψιχα
100γρ.ελαιολαδο
100γρ. ξυδι μπαλσαμικο
10 κοφτα κουταλακια γλυκου ζαχαρη
Εκτελεση
Βγαζουμε τα κουκουτσια απο τις ελιες.
Σε ενα μπλεντερ βαζουμε τα φουντουκια ή τα καρυδια και τα κανουμε σκονη.
Βαζοντας φουντουκια το μειγμα θα γινει λιγο πιο κοκκωδες ενω με τα καρυδια θα γινει πιο λειο.
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ακομα και φυστικια ή αμυγδαλα,χωρις φλουδι.
Τα βγαζουμε και πολτοποιουμε σε 3 δοσεις ολα τα υλικα μαζι.
Αφηνουμε για λιγα λεπτα το μειγμα να δεσει και να λιωσει καλα η ζαχαρη πριν δοκιμασουμε.
Βαζουμε σε γυαλινα βαζακια και διατηρουμε την παστα στο ψυγειο.
Η δοσεις ειναι σχετικες αναλογα με το ποσο αλμυρες ειναι οι ελιες μας,ποσο ξινο το ξυδι και γενικα μπορουμε να παιξουμε με τις ποσοτητες αναλογα τα γουστα μας.
Τρωγεται ευχαριστα πανω σε ψωμι,βουτωντας κριτσινια ή παξιμαδια,πανω σε πιτσες,πιτακια αλλα και μακαροναδες.
700γρ. ελιες μαυρες θρουμπες ψιχα
400γρ. φουντουκια ή καρυδια ψιχα
100γρ.ελαιολαδο
100γρ. ξυδι μπαλσαμικο
10 κοφτα κουταλακια γλυκου ζαχαρη
Εκτελεση
Βγαζουμε τα κουκουτσια απο τις ελιες.
Σε ενα μπλεντερ βαζουμε τα φουντουκια ή τα καρυδια και τα κανουμε σκονη.
Βαζοντας φουντουκια το μειγμα θα γινει λιγο πιο κοκκωδες ενω με τα καρυδια θα γινει πιο λειο.
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ακομα και φυστικια ή αμυγδαλα,χωρις φλουδι.
Τα βγαζουμε και πολτοποιουμε σε 3 δοσεις ολα τα υλικα μαζι.
Αφηνουμε για λιγα λεπτα το μειγμα να δεσει και να λιωσει καλα η ζαχαρη πριν δοκιμασουμε.
Βαζουμε σε γυαλινα βαζακια και διατηρουμε την παστα στο ψυγειο.
Η δοσεις ειναι σχετικες αναλογα με το ποσο αλμυρες ειναι οι ελιες μας,ποσο ξινο το ξυδι και γενικα μπορουμε να παιξουμε με τις ποσοτητες αναλογα τα γουστα μας.
Τρωγεται ευχαριστα πανω σε ψωμι,βουτωντας κριτσινια ή παξιμαδια,πανω σε πιτσες,πιτακια αλλα και μακαροναδες.