Pages

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σπιτική πάστα ελιάς

Υλικα
700γρ. ελιες μαυρες θρουμπες ψιχα
400γρ. φουντουκια ή καρυδια ψιχα
100γρ.ελαιολαδο
100γρ. ξυδι μπαλσαμικο
10 κοφτα κουταλακια γλυκου ζαχαρη

Εκτελεση
Βγαζουμε τα κουκουτσια απο τις ελιες.
Σε ενα μπλεντερ βαζουμε τα φουντουκια ή τα καρυδια και τα κανουμε σκονη.
Βαζοντας φουντουκια το μειγμα θα γινει λιγο πιο κοκκωδες ενω με τα καρυδια θα γινει πιο λειο.
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ακομα και φυστικια ή αμυγδαλα,χωρις φλουδι.
Τα βγαζουμε και πολτοποιουμε σε 3 δοσεις ολα τα υλικα μαζι.
Αφηνουμε για λιγα λεπτα το μειγμα να δεσει και να λιωσει καλα η ζαχαρη πριν δοκιμασουμε.
Βαζουμε σε γυαλινα βαζακια και διατηρουμε την παστα στο ψυγειο.
Η δοσεις ειναι σχετικες αναλογα με το ποσο αλμυρες ειναι οι ελιες μας,ποσο ξινο το ξυδι και γενικα μπορουμε να παιξουμε με τις ποσοτητες αναλογα τα γουστα μας.
Τρωγεται ευχαριστα πανω σε ψωμι,βουτωντας κριτσινια ή παξιμαδια,πανω σε πιτσες,πιτακια αλλα και μακαροναδες.



8 σχόλια:

  1. Καλημέρα, έχεις την καλοσύνη να μου πεις πόσα βαζάκια βγαίνουν με αυτά τα υλικά.
    Με ενδιαφέρει να το φτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eιναι αναλογα το μεγεθος τουβαζου βεβαια αλλα εμενα βγηκαν 5 βαζακια μεσαιου μεγεθους.περιμενω εντυπωσεις!

      Διαγραφή
  2. Χρειάζεται ένα τέτοιο βάζο στο ψυγείο για τα έκτακτα γεύματα και όχι μόνο! Νομίζω πως και εγώ θα το τιμήσω!Φιλιά Νίκη μου^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα σε βγαζει ασπροπροσωπη οταν εχεις κοσμο και θελει να βγαλεις κατι για μεζεδακι,με παξιμαδακια ή κριτσινια ειναι τελειο!

      Διαγραφή
  3. χμμμμ ωραία πααραλλαγη!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ωραια ιδεα :)
    πραγματικα το μπλογκ σου ειναι θησαυρος :)
    ευγε για τις αναρτησεις σου
    σημερα σε ανακαλυψα ....τωρα φτιαχνω το μοσχαρακι το λεμονατο και θα σου γραψω εντυπωσεις
    πιπεριτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! Καλη περιηγηση στο blog και καλες δημιουργιες!

      Διαγραφή