Pages

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Υλικα
1 συσκευασια,8 φιλετα μπουτι κοτοπουλο
1 αυγο
1 πακετο φρυγανιες ή ετοιμη τριμμενη φρυγανια
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι
λαδι για το ψησιμο

Εκτελεση
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις ή στους 180 βαθμους στον αερα.
Σε ενα βαθυ πιατο χτυπαμε το αυγο μαζι με τις 2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο.Αν θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε μπαχαρικα και αποξηραμενα μυρωδικα.(παπρικα,πιπερι,σκορδο σκονη,ριγανη,καρυ κλπ)
Διαλυουμε τις φρυγανιες στο μουλτι μεχρι να γινουν σκονη ή γεμιζουμε ενα βαθυ πιατο με ετοιμη τριμμενη φρυγανια.
Κοβουμε τα φιλετακια στη μεση,αλατιζουμε καλα και τα βουταμε πρωτα στο αυγο και μετα στη φρυγανια να καλυφθουν εντελως απ'ολες τις πλευρες.


Βαζουμε τα παναρισμενα φιλετακια σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος και τα ραντιζουμε ελαφρως απο πανω με λιγο ελαιολαδο.
Ψηνουμε για 20 λεπτα,στη μεσαια θεση του φουρνου ή μεχρι να ροδισουν καλα.



4 σχόλια:

  1. Τα θελω τωρα σαν τρελή όλα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tραβιουνται τα ατιμα,τα τιμαμε συχνα πυκνα και γινονται και πολυ ωραια σπιτικα chicken burgers ή ωραιοτατος μεζες για παρεα με φιλους συνδιασμενα με ενα ωραιο δροσερο ντιπ. Καλο σου βραδυ!

      Διαγραφή
  2. Το ότι είναι ψητό το κάνει καλύτερο στα μάτια μου! Τηγανιτό το αποφεύγω γιατί τραβάει πολύ λάδι! Καλό βράδυ Νίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι ειναι ψητο ειναι ο λογος που το φτιαχνω και μαλιστα συχνα γιατι το τηγανισμα το αποφευγω γενικα,σπανια τηγανιζω.Μεσα σε 20 λεπτακια ειναι ετοιμο και η κουζινα πεντακαθαρη.
      Καλο μας βραδυ!

      Διαγραφή