Υλικα
8 μεγαλες πιπεριες φλωρινης
400γρ. τυρι φετα
2 κουτ.σουπας κρεμ φρες ή στραγγιστο γιαουρτι
3 μεγαλα πρασα κομμενα σε ροδελες
ελαιολαδο
ριγανη
πιπερι
Εκτελεση
Πλενουμε τις πιπεριες και αφαιρουμε τα καπακια,τα κοτσανια και τα σπορια.
Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε τα πρασα σε λιγο ελαιολαδο,σε μετρια φωτια,μεχρι να μαραθουν καλα.Αλατιζουμε ελαφρα.
Κατεβαζουμε τα πρασα απο τη φωτια,τριβουμε μεσα την φετα με το χερι μας,προσθετουμε την κρεμ φρες (ή το στραγγιστο γιαουρτι),τη ριγανη,το πιπερι,λιγο ακομα ελαιολαδο και ανακατεουμε καλα.
Μοιραζουμε τη γεμιση σε ολες τις πιπεριες,τις βαζουμε σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου,στους 190 βαθμους για 1 ωρα και 20 λεπτα.
8 μεγαλες πιπεριες φλωρινης
400γρ. τυρι φετα
2 κουτ.σουπας κρεμ φρες ή στραγγιστο γιαουρτι
3 μεγαλα πρασα κομμενα σε ροδελες
ελαιολαδο
ριγανη
πιπερι
Εκτελεση
Πλενουμε τις πιπεριες και αφαιρουμε τα καπακια,τα κοτσανια και τα σπορια.
Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε τα πρασα σε λιγο ελαιολαδο,σε μετρια φωτια,μεχρι να μαραθουν καλα.Αλατιζουμε ελαφρα.
Κατεβαζουμε τα πρασα απο τη φωτια,τριβουμε μεσα την φετα με το χερι μας,προσθετουμε την κρεμ φρες (ή το στραγγιστο γιαουρτι),τη ριγανη,το πιπερι,λιγο ακομα ελαιολαδο και ανακατεουμε καλα.
Μοιραζουμε τη γεμιση σε ολες τις πιπεριες,τις βαζουμε σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου,στους 190 βαθμους για 1 ωρα και 20 λεπτα.
Αυτές μπορείς να τις διατηρήσεις και σε λάδι με ξύδι σε ένα βαζάκι για κάποιο καιρό!Μου αρέσουν πολύ και πάντα φτιάχνω παραπάνω για να έχω^^Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΨηνω πιπεριες και βαζω σε βαζα αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν τις εχω βαλει ποτε γεμιστες,θα το δοκιμασω!
ΔιαγραφήΜου αρεσει η γλυκάδα των πιπεριων Φλωρίνης μολις ψηθουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα φιλιά :)
Οντως και κανει ωραια αντιθεση η γλυκαδα της πιπεριας με τη λιγο ξινη γευση της φετας. Φιλια!
Διαγραφή