Σημερα το Cometocook κλεινει 3 χρονια ζωης και γιορταζει μαζι με τον Βαλεντινο!
Ελατε να σας κερασουμε το πιο νοστιμο και υγιεινο σπιτικο σοκολατακι να γλυκαθειτε!
Υλικα
80γρ λαδι καρυδας
100γρ μελι
50γρ κακαο
1/2 κγ εκχυλισμα βανιλιας
Εκτελεση
Σε ενα μπρικι λιωνουμε το λαδι καρυδας.Το λαδι καρυδας το βρισκουμε συνηθως σε μαγαζια με βιολογικα προιοντα και καλυτερα να προτιμαμε το virgin ή raw virgin για καλυτερη ποιοτητα και απιστευτο αρωμα.
Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το μελι και ανακατευουμε καλα.Προσθετουμε το εκχυλισμα βανιλιας και το κακαο,ανακατευουμε καλα και μοιραζουμε το μειγμα σε θηκες σιλικονης για σοκολατακια ή μικρα χαρτακια για τρουφακια.
Βαζουμε τα σοκολατακια στο ψυγειο να παγωσουν για 1-2 ωρες και ειναι ετοιμα να τα απολαυσουμε και να τα προσφερουμε!
Διατηρουνται στο ψυγειο γιατι εκτος ψυγειου λιωνουν.
Καταρχήν να τα εκατοστήσεις !! Και δεύτερον πολύ νόστιμα τα σοκολατάκια !! Δηλώνω τρελή φαν της καρύδας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω! Κι εγω προσφατα αρχισα να πειραματιζομαι με τα προιοντα της καρυδας λαδι,αλευρι,τριμμα και θελω οπωσδηποτε να δοκιμασω και ζαχαρη καρυδας!
ΔιαγραφήΧιλιόχρονο το νόστιμο μπλογκοσπιτάκι σου Νίκη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέρασμα σου λαχταριστό!
Φιλιά!
Ευχαριστω πολυυυυ! Πολλα φιλια!
ΔιαγραφήΝίκη σου εύχομαι να τα εκατοστήσετε!!Τα σοκολατάκια σου υπέροχα, λατρεύω την καρύδα, δεν ήξερα
ΑπάντησηΔιαγραφήγια το λάδι, σε ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!!
Ευχαριστω πολυ! Αφου σου αρεσει η καρυδα θα λατρεψεις τα λαδι καρυδας,ειναι απιστευτα αρωματικο.
ΔιαγραφήΦιλια!
Δεν μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή ώστε να μην λιώνουν εκτός ψυγείου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα! Επειδη το λαδι καρυδας και το μελι ειναι ρευστα και το κακαο ειναι το μονο στερεο υλικο,θα χρειαζοταν πολυ κακαο για να στερεοποιηθουν αλλα τοτε θα ηταν πολυ πικρα. Μπορει ομως να γινει καποια παραλλαγη,ισως με τριμμενους ξηρους καρπους σε σκονη (πχ καρυδι ή φουντουκι αλεσμενο) ή τριμμα αποξηραμενης καρυδας ωστε να σφιξει το μειγμα.
Διαγραφή