Pages

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Xoιρινο με καροτα στη χυτρα

Υλικα
1 κιλο χοιρινο για τηγανια
3 καροτα σε πολυ λεπτες ροδελες
3 πιπεριες πρασινες στρογγυλες σε χοντρα κομματια
1 μικρο κουτακι μανιταρια κονσερβα στραγγισμενα
4 φυλλα δαφνης
1 κουταλια σουπας κοφτη παπρικα γλυκια
10 κοκκους πιπερι
θυμαρι
κολιανδρο σκονη
σκορδο σκονη
αλατι

Εκτελεση
Βαζουμε τη χυτρα με ανοιχτο καπακι σε δυνατη φωτια και ριχνουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος.
Μολις ζεσταθει λιγο ριχνουμε το χοιρινο και το τσιγαριζουμε απο ολες τις πλευρες για 10 λεπτα.
Προσθετουμε ολα τα μυρωδικα-μπαχαρικα,αλατι καθως και 2μιση ποτηρια ζεστο νερο και κλεινουμε τη χυτρα.
Μολις η χυτρα σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 20 λεπτα.
Οταν περασουν τα 20 λεπτα την κατεβαζουμε απο το ματι της κουζινας και αποσυμπιεζουμε,την ξαναβαζουμε στο ματι σε μετρια προς δυνατη φωτια με ανοιχτο καπακι και προσθετουμε τα λαχανικα.
Ανακατευουμε που και που μεχρι να εξατμιστει το περισσοτερο νερο.(περιπου μιση ωρα)
Τα περισσοτερα καροτα θα λιωσουν απο το ανακατεμα και θα βοηθησουν να δεσει λιγο το ζουμακι-"σαλτσουλα".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου