Υλικα
1 κουπα ζυμαρικα κοραλι
1 κουπα γαλα εβαπορε αραιωμενο με λιγο νερο
1 κουπα τριμμενη γραβιερα Ναξου
1/2 κουπα τριμμενη παρμεζανα ή πεκορινο
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
2 κουτ.σουπας φρεσκο βουτυρο
αλατι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
Εκτελεση
Βραζουμε σε αλατισμενο νερο τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.
Τα σουρωνουμε και τα ξαναβαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το βουτυρο σε μετρια φωτια,τα ανακατευουμε να παει παντου το βουτυρο και ριχνουμε το γαλα.
Μολις ζεσταθει το γαλα ριχνουμε τα τυρια,τη μουσταρδα και το πιπερι και ανακατεουμε συνεχως για 2-3 λεπτα μεχρι να δεσει το μειγμα.
Σερβιρουμε οσο ειναι ζεστο.
Αν θελουμε μπορουμε μολις το κατεβασουμε απο τη φωτια να το βαλουμε σε ενα μικρο πυρεξ,να πασπαλισουμε απο πανω λιγο ακομα τυρι και λιγη τριμμενη φρυγανια και να το ψησουμε για λιγο στο φουρνο μεχρι να κανει μια ωραια ροδοκοκκινη κρουστα.
1 κουπα ζυμαρικα κοραλι
1 κουπα γαλα εβαπορε αραιωμενο με λιγο νερο
1 κουπα τριμμενη γραβιερα Ναξου
1/2 κουπα τριμμενη παρμεζανα ή πεκορινο
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
2 κουτ.σουπας φρεσκο βουτυρο
αλατι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
Εκτελεση
Βραζουμε σε αλατισμενο νερο τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.
Τα σουρωνουμε και τα ξαναβαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το βουτυρο σε μετρια φωτια,τα ανακατευουμε να παει παντου το βουτυρο και ριχνουμε το γαλα.
Μολις ζεσταθει το γαλα ριχνουμε τα τυρια,τη μουσταρδα και το πιπερι και ανακατεουμε συνεχως για 2-3 λεπτα μεχρι να δεσει το μειγμα.
Σερβιρουμε οσο ειναι ζεστο.
Αν θελουμε μπορουμε μολις το κατεβασουμε απο τη φωτια να το βαλουμε σε ενα μικρο πυρεξ,να πασπαλισουμε απο πανω λιγο ακομα τυρι και λιγη τριμμενη φρυγανια και να το ψησουμε για λιγο στο φουρνο μεχρι να κανει μια ωραια ροδοκοκκινη κρουστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου