Pages

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αρακας στη χυτρα

Υλικα
500γρ αρακα κατεψυγμενο
2 μετριες πατατες κομμενες σε κυβους
2 καροτα κομμενα σε ροδελες
1 πιπερια φλωρινης κομμενη σε χοντρες ροδελες
1/2 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κουπα χυμο ντοματας
1,5 κουπα νερο
αλατι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Βαζουμε τη χυτρα σε δυνατη φωτια,ριχνουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,τσιγαριζουμε το κρεμμυδι για 1-2 λεπτα και προσθετουμε το αρακα οπως ειναι απο την καταψυξη χωρις να τον ξεπαγωσουμε.
Τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα τον αρακα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.
Κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 12 το πολυ 15 λεπτα.
Αποσυρουμε το τη φωτια,αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και με ανοιχτο καπακι τη βαζουμε παλι στη φωτια και "αχνιζουμε" το φαγητο για λιγα λεπτα να εξατμιστει το νερο ανακατευοντας που και που.
Ο αρακας μας ειναι ετοιμος.




9 σχόλια:

  1. δοκίμασε το βαζοντας όλα τα υλικα στην γαστρα κ στο φουρνο (κ μανιταρι πορτομπελο κομματια) για 20 λεπτα το πολυ στους 220 κ μετα για 1 30 ωρα στους 160. Αλλη γευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ πολυ ενδιαφερουσα προταση,αρακας στο φουρνο! Θα το δοκιμασω,σιγουρα θα εχει αλλη γευση οπως τα φασολια και τα ρεβυθια που γινονται τελεια στη γαστρα. Καλο βραδυ!

      Διαγραφή
    2. Πολυ ενδιαφερον! το δοκιμαζω σημερα στο φουρνο μονο χωρις μανιταρια αλλα την αλλη φορα μπορει να βαλω κατι αλλο στη θεση μανιταρια να δινει αλλη γευση. Ευχαριστω.

      Διαγραφή
  2. Δυο ώρες για αρακά στον φούρνο ; ; Θα μας βγει πιο φθηνά ο ξιφίας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου ....δύο ώρες για έναν αρακά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να χρειάζεται 2 ώρες στο φούρνο αλλά υποθέτω ότι σίγουρα δεν θα συγκρίνεται το γευστικό αποτέλεσμα με αυτό της χυτρας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή