Υλικα
500γρ αρακα κατεψυγμενο
2 μετριες πατατες κομμενες σε κυβους
2 καροτα κομμενα σε ροδελες
1 πιπερια φλωρινης κομμενη σε χοντρες ροδελες
1/2 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κουπα χυμο ντοματας
1,5 κουπα νερο
αλατι
ελαιολαδο
Εκτελεση
Βαζουμε τη χυτρα σε δυνατη φωτια,ριχνουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,τσιγαριζουμε το κρεμμυδι για 1-2 λεπτα και προσθετουμε το αρακα οπως ειναι απο την καταψυξη χωρις να τον ξεπαγωσουμε.
Τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα τον αρακα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.
Κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 12 το πολυ 15 λεπτα.
Αποσυρουμε το τη φωτια,αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και με ανοιχτο καπακι τη βαζουμε παλι στη φωτια και "αχνιζουμε" το φαγητο για λιγα λεπτα να εξατμιστει το νερο ανακατευοντας που και που.
Ο αρακας μας ειναι ετοιμος.
500γρ αρακα κατεψυγμενο
2 μετριες πατατες κομμενες σε κυβους
2 καροτα κομμενα σε ροδελες
1 πιπερια φλωρινης κομμενη σε χοντρες ροδελες
1/2 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κουπα χυμο ντοματας
1,5 κουπα νερο
αλατι
ελαιολαδο
Εκτελεση
Βαζουμε τη χυτρα σε δυνατη φωτια,ριχνουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,τσιγαριζουμε το κρεμμυδι για 1-2 λεπτα και προσθετουμε το αρακα οπως ειναι απο την καταψυξη χωρις να τον ξεπαγωσουμε.
Τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτα τον αρακα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.
Κλεινουμε τη χυτρα και μολις σφυριξει χαμηλωνουμε σε μετρια φωτια και μετραμε 12 το πολυ 15 λεπτα.
Αποσυρουμε το τη φωτια,αποσυμπιεζουμε τη χυτρα και με ανοιχτο καπακι τη βαζουμε παλι στη φωτια και "αχνιζουμε" το φαγητο για λιγα λεπτα να εξατμιστει το νερο ανακατευοντας που και που.
Ο αρακας μας ειναι ετοιμος.
δοκίμασε το βαζοντας όλα τα υλικα στην γαστρα κ στο φουρνο (κ μανιταρι πορτομπελο κομματια) για 20 λεπτα το πολυ στους 220 κ μετα για 1 30 ωρα στους 160. Αλλη γευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμμμμ πολυ ενδιαφερουσα προταση,αρακας στο φουρνο! Θα το δοκιμασω,σιγουρα θα εχει αλλη γευση οπως τα φασολια και τα ρεβυθια που γινονται τελεια στη γαστρα. Καλο βραδυ!
ΔιαγραφήΠολυ ενδιαφερον! το δοκιμαζω σημερα στο φουρνο μονο χωρις μανιταρια αλλα την αλλη φορα μπορει να βαλω κατι αλλο στη θεση μανιταρια να δινει αλλη γευση. Ευχαριστω.
ΔιαγραφήΔυο ώρες για αρακά στον φούρνο ; ; Θα μας βγει πιο φθηνά ο ξιφίας !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ σωστα
ΔιαγραφήΕδώ θα συμφωνήσω μαζί σου ....δύο ώρες για έναν αρακά ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί να χρειάζεται 2 ώρες στο φούρνο αλλά υποθέτω ότι σίγουρα δεν θα συγκρίνεται το γευστικό αποτέλεσμα με αυτό της χυτρας ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραια και απλή συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφή