Υλικα
1 κουπα τριμμενο καροτο στον ψιλο τριφτη
5 κουτ.σουπας αλευρι για ολες τις χρησεις
3 κουτ.σουπας τριμμενο αμυγδαλο
2 κουτ.σουπας μαυρες σταφιδες
2 κουτ.σουπας μελι
1 κουτ.σουπας μαυρη ζαχαρη
1 κουτ.γλυκου κανελα
1/3 κουτ.γλυκου γαρυφαλο
1 βανιλια
1 κουτ.γλυκου γεματο μπεικιν παουντερ
1/3 κουπας ελαιολαδο
για τη σως
4 κουτ.σουπας ταχινι
4 κουτ.σουπας μελι
8 κουτ.σουπας φρεσκο χυμο πορτοκαλι
λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
λιγη κανελα
Εκτελεση
Τριβουμε το καροτο στον τριφτη και γεμιζουμε μια κουπα.Το στιβουμε ελαφρως με τα χερια μας να φυγουν τα πολλα υγρα,το βαζουμε σε ενα μπωλ και ανακατεουμε μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα.
Μοιραζουμε τη ζυμη σε 9-10 φορμακια στρωμενα με χαρτακι ψησιματος,τα γεμιζουμε σχεδον μεχρι πανω.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα.
Ανακατεουμε ολα τα υλικα για τη σως σε ενα μπωλακι και περιχυνουμε τα κεκακια πριν τα σερβιρουμε αφου πρωτα βγαλουμε το χαρτακι τους.
Μπορουμε να ριξουμε απο πανω εξτρα κανελα και αμυγδαλα.
1 κουπα τριμμενο καροτο στον ψιλο τριφτη
5 κουτ.σουπας αλευρι για ολες τις χρησεις
3 κουτ.σουπας τριμμενο αμυγδαλο
2 κουτ.σουπας μαυρες σταφιδες
2 κουτ.σουπας μελι
1 κουτ.σουπας μαυρη ζαχαρη
1 κουτ.γλυκου κανελα
1/3 κουτ.γλυκου γαρυφαλο
1 βανιλια
1 κουτ.γλυκου γεματο μπεικιν παουντερ
1/3 κουπας ελαιολαδο
για τη σως
4 κουτ.σουπας ταχινι
4 κουτ.σουπας μελι
8 κουτ.σουπας φρεσκο χυμο πορτοκαλι
λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
λιγη κανελα
Εκτελεση
Τριβουμε το καροτο στον τριφτη και γεμιζουμε μια κουπα.Το στιβουμε ελαφρως με τα χερια μας να φυγουν τα πολλα υγρα,το βαζουμε σε ενα μπωλ και ανακατεουμε μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα.
Μοιραζουμε τη ζυμη σε 9-10 φορμακια στρωμενα με χαρτακι ψησιματος,τα γεμιζουμε σχεδον μεχρι πανω.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα.
Ανακατεουμε ολα τα υλικα για τη σως σε ενα μπωλακι και περιχυνουμε τα κεκακια πριν τα σερβιρουμε αφου πρωτα βγαλουμε το χαρτακι τους.
Μπορουμε να ριξουμε απο πανω εξτρα κανελα και αμυγδαλα.
Φανταστικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, καληνύχτα :)
Φιλιά
Καλο μας μηνα!
ΔιαγραφήΦιλια!!!
Με ξετρέλανε η σος αυτή!!Θέλω να τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τη δοκιμασεις,δενει πολυ ωραια με τις γευσεις του κεικ το οποιο δεν ειναι πολυ γλυκο και το συμπληρωνει. Φιλια!
Διαγραφήαγαπημενο ταχινι,i love ταχινι,κανω κατι τελειο ταχινοκουλουρα και γινονται αναρπαστα,ηρθε η ωρα και για τα κεκακια σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα να εχουμε!!
Μμμμ ταχινοκουλουρα,ταχινοπιτες,αχ κι εγω το αγαπω το ταχινι ειδικα σε συνδιασμο με μελι!
ΔιαγραφήΚαλη μας εβδομαδαααα!