Υλικα
για τη βαση
350γρ.
αλευρι
150γρ βουτυρο
80γρ αχνη ζαχαρη
1 πρεζα αλατι
1 αυγο
2 κουτ.σουπας νερο
150γρ βουτυρο
80γρ αχνη ζαχαρη
1 πρεζα αλατι
1 αυγο
2 κουτ.σουπας νερο
2 βανιλιες
για την κρεμα
1
φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιωτης
γαλα
πληρες οσο λεει η συσκευασια
για το γαρνιρισμα
καμποστα
ροδακινο
Εκτελεση
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα για τη βαση μεχρι να γινει μια λεια ζυμη που ξεκολλαει απο τα χερια.
Απλωνουμε τη ζυμη πανω σε μια ταρτιερα,να καλυπτονται και τα πλαινα,τρυπαμε τη ζυμη καλα με ενα πιρουνι και την ψηνουμε για 20-25 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο,στους 170 βαθμους στον αερα.
Αφηνουμε τη ζυμη να κρυωσει.
Στο μεταξυ χτυπαμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης με πληρες γαλα μεχρι να σφιξει.
Την απλωνουμε πανω στην κρυα βαση,στραγγιζουμε τα ροδακινα απο το ζουμι τους,τα κοβουμε σε λωριδες και στολιζουμε την ταρτα.
Βαζουμε την ταρτα στο ψυγειο να κρυωσει καλα και σερβιρουμε.
Φυσικα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε οποιο αλλο ειδος κομποστας θελουμε.
Φανταστικη ταρτουλα φρουτενια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μας ξημέρωμα :)
Ευχαριστω,να'σαι καλα!
Διαγραφήμμμμμ φαινεται νοστιμοτατη και δροσερη....θα τηνκανω μιας και το χω πλεον ευκολο με τις ταρτες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟντως ειναι ευκολες οι ταρτες και πολυ εντυπωσιακες!
ΔιαγραφήΕίναι μια εύκολη και πολύ νόστιμη λύση που μου ξυπνάει παιδικές μνήμες. Η μαμά μου έφτιαχνε Γιώτης... και αν σου πω πως έχω τα υλικά όλα ? Μπορεί και να τη φτιάξω! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τη φτιαξεις αφου εχεις ολα τα υλικα,να θυμηθεις τα παιδικα σου χρονια! Φιλια!
Διαγραφή