Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κοτοπουλο στη γαστρα με πιπεριες και κεφαλοτυρι

Υλικα
8 φιλετα μπουτι κοτοπουλο
2 πιπεριες φλωρινης κομμενες σε χοντρα κομματια
2 πιπεριες στρογγυλες πρασινες κομμενες σε χοντρα κομματια
2 πατατες κομμενες σε κυβους
1 κουπα κεφαλοτυρι σε κυβους
3 καροτα κομμενα σε χοντρες ροδελες
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
1/2 κουπα ελαιολαδο
3-4 κουτ.σουπας κετσαπ ή 1 κουτ.σουπας πελτε ντοματας αραιωμενο με 3 κουτ.σουπας νερο
1 κουτ.σουπας παπρικα γλυκια
μπολικο θυμαρι
αλατι
πιπερι

Εκτελεση
Αλατιζουμε και ριχνουμε πιπερι,θυμαρι και παπρικα στο κοτοπουλο και το τοποθετουμε στην πατο της γαστρας.


 Κοβουμε ολα τα λαχανικα,τα βαζουμε σε μια λεκανιτσα μαζι με το ελαιολαδο,τα αλατιζουμε και ριχνουμε 1 κουτ.σουπας παπρικα γλυκια,πιπερι,την κετσαπ και μπολικο θυμαρι.Ανακατεουμε καλα και τα ριχνουμε στη γαστρα πανω απο το κοτοπουλο.


Κλεινουμε τη γαστρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση του φουρνου,στους 200 βαθμους για 1 ωρα.
Βγαζουμε απο το φουρνο,ανοιγουμε τη γαστρα,ριχνουμε το κεφαλοτυρι,κλεινουμε τη γαστρα και ψηνουμε για ακομα μια ωρα.




Ντιπ αβοκάντο τύπου γκουακαμόλε

Υλικα
1 μεγαλο ωριμο αβοκαντο
χυμο απο ενα μεγαλο λεμονι
1 κουτ.σουπας τριμμενο κρεμμυδι
3 κου.σουπας ελαιολαδο
αλατι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι

Εκτελεση
Κοβουμε το αβοκαντο στη μεση και βγαζουμε την ψιχα του με ενα κουταλακι.


Βαζουμε την ψιχα του αβοκαντο στο μπλεντερ μαζι με τα υπολοιπα υλικα και το χτυπαμε μεχρι να λιωσει.Αν θελουμε μπορουμε να μην το χτυπησουμε παρα πολυ για να εχει κομματια.



Σερβιρουμε μαζι με πικαντικα τσιπς τορτιγιας.



Mac n Cheese (μακαρονια με τυρια)

Υλικα
1 κουπα ζυμαρικα κοραλι
1 κουπα γαλα εβαπορε αραιωμενο με λιγο νερο
1 κουπα τριμμενη γραβιερα Ναξου
1/2 κουπα τριμμενη παρμεζανα ή πεκορινο
1 κουτ.σουπας μουσταρδα
2 κουτ.σουπας φρεσκο βουτυρο
αλατι
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι

Εκτελεση
Βραζουμε σε αλατισμενο νερο τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.
Τα σουρωνουμε και τα ξαναβαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το βουτυρο σε μετρια φωτια,τα ανακατευουμε να παει παντου το βουτυρο και ριχνουμε το γαλα.
Μολις ζεσταθει το γαλα ριχνουμε τα τυρια,τη μουσταρδα και το πιπερι και ανακατεουμε συνεχως για 2-3 λεπτα μεχρι να δεσει το μειγμα.
Σερβιρουμε οσο ειναι ζεστο.



 Αν θελουμε μπορουμε μολις το κατεβασουμε απο τη φωτια να το βαλουμε σε ενα μικρο πυρεξ,να πασπαλισουμε απο πανω λιγο ακομα τυρι και λιγη τριμμενη φρυγανια και να το ψησουμε για λιγο στο φουρνο μεχρι να κανει μια ωραια ροδοκοκκινη κρουστα.

Ντάκος σε πολύσπορα παξιμαδάκια

Υλικα
6 πολυσπορα παξιμαδια (krispies μεσογειακα)
 1 ντοματα
6 κουταλιες σουπας τυρι φετα τριμμενο με το χερι
6 μαυρες ελιες
ελαιολαδο
ριγανη
αλατι

Εκτελεση
Ψιλοκοβουμε τη ντοματα σε μικρα κυβακια,τη βαζουμε σε ενα μπωλ,την αλατιζουμε ελαφρως,ριχνουμε 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο και λιγη ριγανη και ανακατεουμε.
Βαζουμε τα παξιμαδια σε ενα πιατο,πανω απο το καθενα ριχνουμε μια κουταλια ντοματα μαζι με το ζουμι της,μια κουτ.σουπας τυρι φετα και μια ελια χωρις το κουκουτσι.
Πασπαλιζουμε με λιγη εξτρα ριγανη και λιγες σταγονες ελαιολαδο και σερβιρουμε.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...