Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια

Υλικα
20 χοιρινα σουβλακια
3 μεγαλα ξερα κρεμμυδια
3 σκελιδες σκορδο 
2 δαφνοφυλλα
1 κουτ.σουπας κοφτη κολιανδρο τριμμενο
1 κουτ.σουπας θυμαρι ξερο
1/2 κουτ.γλυκου μαυρο πιπερι φρεσκοτριμμενο
1/4 κουτ.γλυκου κυμινο
λιγο μπαχαρι σκονη
λιγο σκορδο σκονη
λιγη παπρικα γλυκια
λιγη ριγανη
λιγο ξυσμα λεμονιου
1/2 ποτηρι ελαιολαδο

Εκτελεση
Σε ενα ταψακι που χωραει στο ψυγειο μας βαζουμε τα σουβλακια,το κρεμμυδι και το σκορδο κομμενα σε φετουλες.
Σε ενα μπλεντερ βαζουμε ολα τα μπαχαρικα και τα χτυπαμε να γινουν σκονη.Προσθετουμε το ελαιολαδο και χτυπαμε για λιγο ακομη.
Περιχυνουμε τα σουβλακια,ανακατεουμε καλα και σκεπαζουμε το ταψακι με μεμβρανη.
Αφηνουμε τα σουβλακια να μαριναριστουν μερικες ωρες ή ακομη καλυτερα ολο το βραδυ.
Οταν ερθει η ωρα να τα ψησουμε αφαιρουμε τα κρεμμυδια και το σκορδο,τα αλατιζουμε καλα και τα ψηνουμε σε χαμηλη προς μετρια φωτια ειτε στο φουρνο ειτε στα καρβουνα για να μεινουν ζουμερα.



Καλη ορεξη!



4 σχόλια:

  1. Ψηφίζω μαρινάδα με χίλια!!Πάντα νοστιμίζει το κρέας! Καλέ πάρτυ είχατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα οχι,4 πολυ πεινασμενα στομαχια αφου τα σουβλακια ειχαν παρεα κατι πανσετες,χωριατικα λουκανικα,πιτες για σουβλακι,πατατες φουρνου,σαλατες...ζωη ναˊχουμε!!!!

      Διαγραφή
  2. Μια καλη μαριναδα πολλες φορες ειναι το Α και το Ω σε μια συνταγη!!!!Δεν παει να ειναι πρωι....εγω δυο σουβλακια τα χτυπουσα τωρα μπαμ μπαμ!!!!!
    καλη εβδομαδα και καλο μηνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σουβλακι παει με ολες τις ωρες χαχα! Φιλια και καλο μας μηνα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...