Pages

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το σπετζοφάι έγινε μακαρονάδα


Υλικα
2 μεγαλα χωριατικα λουκανικα
2 πιπεριες κερατο
2 πιπεριες φλωρινης
500γρ.τριμμενη ντοματα στον τριφτη ή κονκασε
1 σκελιδα σκορδο
1/2 ποτηρι κοκκινο ξηρο κρασι
λιγο μπουκοβο ή καυτερη πιπερια ή πιπερι καγιεν
ελαιολαδο
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ελαχιστο αλατι
1 πακετο ζυμαρικα της αρεσκειας σας

Εκτελεση
Κοβουμε τα λουκανικα σε μεγαλες μπουκιες.


Βαζουμε σε μια κατσαρολα ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος της,τη βαζουμε σε δυνατη φωτια να ζεσταθει και τσιγαριζουμε τα λουκανικα για 1-2 λεπτα.


Κοβουμε σε ροδελες τις πιπεριες.



Τις ριχνουμε στην κατσαρολα και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα για 2-3 λεπτα να μαραθουν.


Προσθετουμε το σκορδο κομμενο σε λεπτες φετες,τη σαλτσα ντοματας,τη ζαχαρη,το καυτερο (ειτε μπουκοβο,ειτε πιπερι,ειτε πιπερια) και το κρασι,χαμηλωνουμε τη φωτια και σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει η σαλτσα,να σκουρηνει και να μεινει με το λαδι της.


Δοκιμαζουμε τη σαλτσα και αν θελουμε προσθετουμε λιγο αλατι.
Βραζουμε τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τα ριχνουμε μεσα στη σαλτσα,ανακατευουμε καλα και σερβιρουμε.


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Βουτυρόκρεμα για cupcakes με γεύση φράουλα


Υλικα
100γρ. βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
70γρ. σκονη Nesquik φραουλα

Εκτελεση
Βαζουμε το βουτυρο σε ενα μπωλ και προσθετουμε τη μιση ποσοτητα σκονη φραουλα.



Χτυπαμε πολυ καλα με ενα πιρουνι και μολις ενσωματωθει η σκονη προσθετουμε και την αλλη μιση και συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να γινει μια λεια κρεμα.


Βαζουμε τη βουτυροκρεμα σε ενα κορνε και στολιζουμε τα κεκακια μας.Στη συνεχεια τα βαζουμε και τα διατηρουμε στο ψυγειο.


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πίτα με φιλέτο γαλοπούλας και πράσο σε σπιτική σφολιάτα

Υλικα
2 φυλλα σπιτικης σφολιατας (τα υλικα,την εκτελεση και το ψησιμο θα τα βρειτε ΕΔΩ)
για τη γεμιση
500γρ. φιλετο γαλοπουλας
4 μεγαλα πρασα
3 κουτ.σουπας κρεμ φρες
3 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/2 κουπα τριμμενο τυρι γκουντα
1/2 κουπα τριμμενη μαλακη γραβιερα
αλατι
ελαιολαδο
για το ταψι
λιγο σπορελαιο

Εκτελεση
Πλενουμε το φιλετο γαλοπουλας και το κοβουμε με ενα ψαλιδι κουζινας σε μικρα κομματακια


Πλενουμε τα πρασα,τα καθαριζουμε,αφαιρουμε μερικα εκατοστα απο το πανω μερος (το πρασινο) και τα κοβουμε σε λεπτες ροδελες.


Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος και τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια τα πρασα μεχρι να μαραθουν.


Ριχνουμε στην κατσαρολα και το φιλετο γαλοπουλας και τσιγαριζουμε να ασπρισει καλα απ'ολες τις πλευρες.


Κατεβαζουμε απο τη φωτια,αλατιζουμε,προσθετουμε την κρεμ φρες και τη μουσταρδα και ανακατευουμε.Αφηνουμε να κρυωσει ελαφρως.

Αλοιφουμε το ταψι με σπορελαιο,απλωνουμε πανω το ενα φυλλο της πιτας και στρωνουμε απο πανω τη γεμιση.Απο πανω απλωνουμε και τα τριμμενα τυρια.



Στρωνουμε απο πανω και το δευτερο φυλλο της πιτας,αλοιφουμε με σπορελαιο,χαραζουμε και μισοκοβουμε την πιτα και τη βαζουμε να ψηθει.




Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χοιρινα σνιτσελ σε τραγανη κρουστα



Υλικα
3 μεγαλα σνιτσελ χοιρινα
1 αυγο ελαφρως χτυπημενο
2 λεπτες φετες ψωμι μπαγιατικο
3 κουτ.σουπας αμυγδαλα χωρις φλουδα
2 κουτ.σουπας νιφαδες βρωμης
1/2 κουτ.γλυκου ριγανη
1/2 κουτ.γλυκου θυμαρι
1/3 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι
λαδι για το τηγανισμα

Εκτελεση
Κοβουμε τα σνιτσελ στη μεση με ενα ψαλιδι κουζινας.


Χτυπαμε το αυγο μεσα σε ενα βαθυ πιατο.


Βαζουμε στο μπλεντερ τα αμυγδαλα και τις νιφαδες βρωμης και τα χτυπαμε καλα να γινουν σκονη.
Προσθετουμε το ψωμι,τη ριγανη,το θυμαρι και το σκορδο και χτυπαμε καλα.
Βαζουμε το μειγμα σε ενα πιατο.






Αλατιζουμε καλα τα σνιτσελ,τριβουμε και μαυρο πιπερι και τα περναμε πρωτα απο το αυγο και μετα απο το μειγμα της κρουστας να καλυφθουν καλα.
Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν καλα και απο τις δυο πλευρες.




Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Κοτοσαλατα με καροτο


Υλικα
2 φιλετα κοτοπουλο ψητα ή βραστα
2 μεγαλα καροτα
4 κουτ.σουπας μουσταρδα
1/2 μικρο,ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
5-6 κουτ.σουπας ελαιολαδο
χυμο απο 1/2 λεμονι
ριγανη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
σκορδο σκονη
αλατι

Εκτελεση
Ψιλοκοβουμε το κοτοπουλο,τριβουμε τα καροτα στον χοντρο τριφτη και ανακατεουμε ολα τα υλικα μαζι.
Αν θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε βραστο καλαμποκι,πιπερια φλωρινης,φρεσκο κρεμμυδακι αντι για ξερο ή και μαγιονεζα.
Μια γρηγορη και νοστιμη σαλατα που μπορουμε να τη φτιαξουμε με κοτοπουλο που μας εχει περισσεψει απο την προηγουμενη μερα.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πενες με καπνιστο σολομο


Υλικα
1 πακετο ζυμαρικα πενες
200.γρ καπνιστο σολομο
250γρ. τυρι κρεμα με μυρωδικα (ή και σκετο αν θελουμε)
2 κουτ.σουπας βουτυρο
1/2 κουπα γαλα φρεσκο πληρες
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
2 κουτ.σουπας καπαρη ψιλοκομμενη

Εκτελεση
Βραζουμε τις πενες συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,σουρωνουμε και αφηνουμε στην ακρη.
Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε το βουτυρο σε μετρια φωτια.
Ριχνουμε τα κρεμμυδακια και τα σωταρουμε για 1 λεπτο.
Ψιλοκοβουμε τον σολομο και τον προσθετουμε στο κατσαρολακι μαζι με την καπαρη.
 Σωταρουμε για 1 λεπτο.



Προσθετουμε το τυρι κρεμα και το γαλα,ανακατευουμε καλα και μολις παρει βραση κατεβαζουμε απο τη φωτια.




Προσθετουμε τις πενες μεσα στη σαλτσα και ανακατευουμε καλα.
Σερβιρουμε και αν θελουμε βαζουμε απο πανω λιγη ακομα καπαρη και φρεσκο κρεμμυδακι το πρασινο μερος.


Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Smoothie με κοκκινα φρουτα



Υλικα
1 φλυτζανι κοκκινα φρουτα κατεψυγμενα (βατομουρα,σμεουρα,φραουλες,μυρτιλα κλπ)
1 μεγαλη ωριμη μπανανα
1 κουτ.σουπας μελι
1/2 φλυτζανι φρεσκο γαλα

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα στο μουλτι και τα χτυπαμε καλα.


Σερβιρουμε αμεσως και απολαμβανουμε!