Υλικα
2 μεγαλα χωριατικα λουκανικα
2 πιπεριες κερατο
2 πιπεριες φλωρινης
500γρ.τριμμενη ντοματα στον τριφτη ή κονκασε
1 σκελιδα σκορδο
1/2 ποτηρι κοκκινο ξηρο κρασι
λιγο μπουκοβο ή καυτερη πιπερια ή πιπερι καγιεν
ελαιολαδο
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
ελαχιστο αλατι
1 πακετο ζυμαρικα της αρεσκειας σας
Εκτελεση
Κοβουμε τα λουκανικα σε μεγαλες μπουκιες.
Βαζουμε σε μια κατσαρολα ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος της,τη βαζουμε σε δυνατη φωτια να ζεσταθει και τσιγαριζουμε τα λουκανικα για 1-2 λεπτα.
Κοβουμε σε ροδελες τις πιπεριες.
Τις ριχνουμε στην κατσαρολα και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα για 2-3 λεπτα να μαραθουν.
Προσθετουμε το σκορδο κομμενο σε λεπτες φετες,τη σαλτσα ντοματας,τη ζαχαρη,το καυτερο (ειτε μπουκοβο,ειτε πιπερι,ειτε πιπερια) και το κρασι,χαμηλωνουμε τη φωτια και σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει η σαλτσα,να σκουρηνει και να μεινει με το λαδι της.
Δοκιμαζουμε τη σαλτσα και αν θελουμε προσθετουμε λιγο αλατι.
Βραζουμε τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τα ριχνουμε μεσα στη σαλτσα,ανακατευουμε καλα και σερβιρουμε.