Υλικα
3 μεγαλα σνιτσελ χοιρινα
1 αυγο ελαφρως χτυπημενο
2 λεπτες φετες ψωμι μπαγιατικο
3 κουτ.σουπας αμυγδαλα χωρις φλουδα
2 κουτ.σουπας νιφαδες βρωμης
1/2 κουτ.γλυκου ριγανη
1/2 κουτ.γλυκου θυμαρι
1/3 κουτ.γλυκου σκορδο σκονη
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
αλατι
λαδι για το τηγανισμα
Εκτελεση
Κοβουμε τα σνιτσελ στη μεση με ενα ψαλιδι κουζινας.
Χτυπαμε το αυγο μεσα σε ενα βαθυ πιατο.
Βαζουμε στο μπλεντερ τα αμυγδαλα και τις νιφαδες βρωμης και τα χτυπαμε καλα να γινουν σκονη.
Προσθετουμε το ψωμι,τη ριγανη,το θυμαρι και το σκορδο και χτυπαμε καλα.
Βαζουμε το μειγμα σε ενα πιατο.
Αλατιζουμε καλα τα σνιτσελ,τριβουμε και μαυρο πιπερι και τα περναμε πρωτα απο το αυγο και μετα απο το μειγμα της κρουστας να καλυφθουν καλα.
Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν καλα και απο τις δυο πλευρες.
Ωραία η κρούστα με την οποία πανάρισες τα σνίτσελ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη Νίκη, φιλιά!
Να'σαι καλα,καλη Τσικνοπεμπτη να εχουμε,φιλια!
ΔιαγραφήΈχει μείνει κάτι και για 'μένα; Στη δουλειά είμαι και τα λιγουρεύομαι! Πολύ ενδιαφέρον το πανάρισμα! Οι νιφάδες βρώμης, το κουάκερ δεν είναι; Και το αμυγδαλάκι όμως, όλα τα λεφτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη Νίκη μου! Πολλά φιλάκια!
Μπαααα τα τσακισαμε τα σνιτσελακια,να'ταν κι αλλα! Ναι οι νιφαδες βρωμης ειναι αυτο που ξερουν οι περισσοτεροι ως κουακερ,απλα κουακερ ειναι η μαρκα,βρωμη εχει και η fytro και αλλες μαρκες. Εγω ας πουμε εβαλα απο βιολογικη της κορης μου.
ΔιαγραφήΑντε και του χρονου να'μαστε καλα!Φιλια!
Υπέροχα υλικά για κρούστα! Ακόμα και το σκορδάκι σε σκόνη το βρίσκω τέλειο! Φιλιά και να περνάς καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήNα'σαι καλα,πολλα φιλια!
ΔιαγραφήΧαίρομαι απίστευτα που επέστρεψες μετά από αρκετό καιρό .Μας έλειψες πολύ .Εύχομαι να συνεχίσεις να μας εντυπωσιάζεις με τις φανταστικές σου συνταγές όπως είναι και αυτή .
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλα φιλε Χρηστο για τα καλα σου λογια,χαιρομαι πολυ που μοιραζομαι και παλι τις μαγειρικες μου ανησυχιες μαζι σας.Καλο βραδυ!
Διαγραφή