Pages

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίζκεικ με κεράσια αμαρένα


Xτες η κόρη μου είχε τη γιορτή της,περάστε να σας κεράσουμε ένα γλυκάκι!

Υλικα
για τη βαση
300γρ. μπισκοτα digestive
150γρ. βουτυρο
για την κρεμα
500γρ. τυρι κρεμα philadelphia
1 τενεκεδακι morfat φυτικη σαντυγι 
1/2 τενεκεδακι γαλα ζαχαρουχο
χυμο απο 1/2 λεμονι
2 βανιλιες
για το γαρνιρισμα
κερασια amarena σε σιροπι ή οποιο γλυκο κουταλιου θελουμε ή μαρμελαδα

Εκτελεση
Βαζουμε τα μπισκοτα στο μουλτι και τα λιωνουμε να γινουν σκονη.Λιωνουμε το βουτυρο,περιχυνουμε τα μπισκοτα και τα ανακατευουμε να γινουν σαν βρεγμενη αμμος.
Μοιραζουμε το μπισκοτο σε 10 μπωλακια και το απλωνουμε απαλα,δεν το πατικωνουμε γιατι θα σφιξει πολυ.
Χτυπαμε με το μιξερ ολα τα υλικα για την κρεμα να γινουν αφρατα.Μοιραζουμε την κρεμα στα μπωλακια,την απλωνουμε ομοιομορφα και βαζουμε τα μπωλακια στο ψυγειο.
Λιγο πριν τα σερβιρουμε ριχνουμε απο πανω κερασια amarena με το σιροπι τους.
Εναλλακτικα μπορουμε να ριξουμε απο πανω γλυκο του κουταλιου ή μαρμελαδα την οποια εχουμε αραιωσει ελαχιστα με λιγο χλιαρο νερο να γινει πιο ρευστη.


Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τορτίγιες με μπανάνα και πραλίνα

Υλικα
Πιτες τορτιγια
ωριμες μπανανες
πραλινα φουντουκιου

Εκτελεση
Απλωνουμε μια κουταλια της σουπας πραλινα πανω σε καθε τορτιγια,τοποθετουμε μια ωριμη μπανανα στη μια μερια,τυλιγουμε σε ρολο και κοβουμε σε φετες.
Γινεται ενα πολυ ωραιο και γρηγορο γλυκο σνακ για μικρους και μεγαλους.



 Μπορουμε επισης να χρησιμοποιησουμε και φυστικοβουτυρο,να προσθεσουμε τριμμενους ξηρους καρπους ή και μπισκοτο.


Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Σαλάτα με baby σπανάκι,χαλούμι και κοτόπουλο

Υλικα
1 συσκευασια baby σπανακι
λιγο κοτοπουλο βραστο ή ψητο που μας εχει περισσεψει
1/3 πιπερια φλωρινης κομμενη σε λωριδες
5-6 λιαστες ντοματες
5-6 λεπτες φετες χαλουμι
1 φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
για τη σως
2 κουτ.σουπας ξυδι μπαλσαμικο
1 κουτ.γλυκου μελι
4 κουτ.σουπας
1/3 κουτ.γλυκου αλατι

Εκτελεση
Βαζουμε σε ενα μεγαλο μπωλ το σπανακι,στρωνουμε γυρω γυρω τις λιαστες ντοματες και το χαλουμι,ριχνουμε απο πανω το κοτοπουλο,το κρεμμυδακι και τις πιπεριες.
Σε ενα μπωλακι ανακατευουμε καλα ολα τα υλικα για τη σως να ενωθουν και περιχυνουμε τη σαλατα.
Αν θελουμε μπορουμε να ριξουμε και κρουτον ή σπασμενα παξιμαδια.Επισης μπορουμε να ψησουμε λιγο το χαλουμι στο γκριλ ή σε αντικολλητικο τηγανι πριν το βαλουμε στη σαλατα.


Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Σάντουιτς με κοτόπουλο

Υλικα
1 κομματι ψωμι μπαγκετα
λιγο κοτοπουλο βραστο ή ψητο που μας εχει περισσεψει
1 φετα τυρι γκουντα
2 φετες ντοματα
λιγα φυλλα baby σπανακι ή 1 φυλλο μαρουλι
λιγο βουτυρο
για τη σως
1 καροτο τριμμενο στον ψιλο τριφτη
3-4 αγγουρακια τουρσι (πικλες) ψιλοκομμενο
1 κουτ.σουπας μαγιονεζα

Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα για τη σως,κοβουμε το ψωμι στη μεση και απλωνουμε τη σως στο κατω μερος.
Επειτα στρωνουμε το κοτοπουλο,το τυρι γκουντα,το σπανακι ή το μαρουλι,τις φετες ντοματας και κλεινουμε απο πανω με το αλλο μισο ψωμι το οποιο εχουμε αλειψει με λιγο βουτυρο.







Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τυροκαυτερή με πελτέ ντομάτας

Υλικα
300γρ. τυρι φετα
2 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1-2 καυτερες πιπεριτσες (εγω εβαλα 1 κουτ.γλυκου νιφαδες τσιλι)
6-7 φυλλα βασιλικου
5 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1/3 κουτ.γλυκου ζαχαρη (προεραιτικα)

Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα στο μπλεντερ και τα χτυπαμε καλα. Εναλλακτικα παταμε με ενα πιρουνι ολα
τα υλικα μονο που ψιλοκοβουμε πολυ καλα τις πιπεριτσες και τα φυλλα βασιλικου πριν τα προσθεσουμε.


Σερβιρουμε μεσα σε σαντουιτς,πανω σε φρυγανισμενο ψωμι ή το χρησιμοποιουμε σαν ντιπ και βουταμε κριτσινια,κρακερακια ή και στικς καροτου/αγγουριου.



Η συνταγη ειναι του Βασιλη Καλλιδη απο την εκπομπη νοστιμη γη.
Η μονη δικη μου παρεμβαση ηταν λιγη ζαχαρη για να μην ξινιζει τοσο ο πελτες.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και ανθότυρο

Υλικα
1 μεγάλη μελιτζάνα
30 γρ. τυρι φετα
30 γρ. ανθοτυρο
5-6 φυλλα φρεσκο δυοσμο
1/2 κουτ.γλυκου παπρικα γλυκια
λιγες νιφαδες τσιλι ή μπουκοβο ή λιγο ταμπασκο
1 μεγαλη ωριμη ντοματα
1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
1/2 σκελιδα σκορδο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε και κοβουμε τη μελιτζανα σε μακροστενες,λεπτες φετες.Την τηγανιζουμε και τη βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι ή την ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου. (βλεπε διαδικασια ΕΔΩ)
Σε ενα μπωλακι τριβουμε τη φετα και το ανθοτυρο με τα χερια μας,προσθετουμε 1 κουτ.σουπας ελαιολαδο,την παπρικα,το δυοσμο ψιλοκομμενο,το τσιλι και ανακατεουμε.


Παιρνουμε μια κουταλια της σουπας γεμιση τυριου,τη βαζουμε στην ακρη μιας φετας μελιτζανας και τυλιγουμε σε ρολακι.


Πλενουμε και ψιλοκοβουμε τη ντοματα σε κυβακια.Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε λιγο ελαιολαδο μαζι με το σκορδο κομμενο σε λεπτες φετουλες,ριχνουμε τη ντοματα,αλατι,πιπερι,τη ζαχαρη και βραζουμε για λιγα λεπτα μεχρι να δεσει η σαλτσα και να εξατμιστουν τα υγρα της.
Περιχυνουμε απο πανω τα ρολακια μας.



Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μακαρονοσαλάτα με ζαμπόν και τυρί γκούντα

Υλικα
1/2 πακετο ζυμαρικα φιογκακια
150γρ. τυρι γκουντα σε κυβακια
150γρ. ζαμπον σε κυβακια
200γρ. μαγιονεζα light (ενα μικρο βαζακι)
3 κουτ.σουπας καλαμποκι βραστο
1 καροτο τριμμενο στον τριφτη
1/2 πιπερια φλωρινης κομμενη σε κυβακια
4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλατι

Εκτελεση
Βραζουμε τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τα ξεπλενουμε καλα με κρυο νερο να φυγει το πολυ αμυλο για να μην κολλανε.
Ριχνουμε τα ζυμαρικα σε ενα μεγαλο μπωλ,αλατιζουμε,ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατεουμε καλα.Βαζουμε τη σαλατα στο ψυγειο σκεπασμενη να κρυωσει καλα και να δεσουν οι γευσεις.
Τρωγεται κρυα και ειναι ιδανικη για μπουφε και παρτυ.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ορεκτικό με μελιτζάνα

Υλικα
1 μεγαλη μελιτζανα
1 μικρη ωριμη ντοματα
1 φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
40γρ. τυρι φετα

6-7 φυλλα βασιλικου
1/3 κουτ.γλυκου ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε τη μελιτζανα,την κοβουμε σε λεπτες μακροστενες φετες και τη βαζουμε σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος. Με ενα πινελο την αλοιφουμε με ελαιολαδο,αλατιζουμε ελαφρως και την ψηνουμε στο γκριλ μεχρι να ροδισει και απο τις δυο πλευρες,περιπου 15 λεπτα απο τη μια μερι ακαι 5 απο την αλλη.


Οση ωρα ψηνεται η μελιτζανα ετοιμαζουμε το μειγμα ντοματας.
Πλενουμε και ψιλοκοβουμε τη ντοματα σε μικρα κυβακια.Τη βαζουμε σε ενα μπωλακι και ριχνουμε 1 κουτ.σουπας ελαιολαδο,το κρεμμυδακι,τα φυλλα βασιλικου ψιλοκομμενα,αλατι,πιπερι και τη ζαχαρη και ανακατεουμε.


Βαζουμε σε ενα πιατο μια στρωση μελιτζανα,μειγμα ντοματας και τη φετα τριμμενη με το χερι και επαναλαμβανουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
Ραντιζουμε απο πανω με λιγο ακομα ελαιολαδο και λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερι.