Xτες η κόρη μου είχε τη γιορτή της,περάστε να σας κεράσουμε ένα γλυκάκι!
Υλικα
για τη βαση
300γρ. μπισκοτα digestive
150γρ. βουτυρο
για την κρεμα
500γρ. τυρι κρεμα philadelphia
1 τενεκεδακι morfat φυτικη σαντυγι
1/2 τενεκεδακι γαλα ζαχαρουχο
χυμο απο 1/2 λεμονι
2 βανιλιες
για το γαρνιρισμα
κερασια amarena σε σιροπι ή οποιο γλυκο κουταλιου θελουμε ή μαρμελαδα
Εκτελεση
Βαζουμε τα μπισκοτα στο μουλτι και τα λιωνουμε να γινουν σκονη.Λιωνουμε το βουτυρο,περιχυνουμε τα μπισκοτα και τα ανακατευουμε να γινουν σαν βρεγμενη αμμος.
Μοιραζουμε το μπισκοτο σε 10 μπωλακια και το απλωνουμε απαλα,δεν το πατικωνουμε γιατι θα σφιξει πολυ.
Χτυπαμε με το μιξερ ολα τα υλικα για την κρεμα να γινουν αφρατα.Μοιραζουμε την κρεμα στα μπωλακια,την απλωνουμε ομοιομορφα και βαζουμε τα μπωλακια στο ψυγειο.
Λιγο πριν τα σερβιρουμε ριχνουμε απο πανω κερασια amarena με το σιροπι τους.
Εναλλακτικα μπορουμε να ριξουμε απο πανω γλυκο του κουταλιου ή μαρμελαδα την οποια εχουμε αραιωσει ελαχιστα με λιγο χλιαρο νερο να γινει πιο ρευστη.