Υλικα
1200 γραμ. μπουτι αρνακι με το κοκκαλο
4 μαρουλια τρυφερα χοντροκομμενα
1 ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
ελαιολαδο
αλατι
αυγολεμονο με 2 αυγα και 1μιση λεμονι
Εκτελεση
Βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος της χυτρας.Πλενουμε το αρνακι το οποιο εχουμε ζητησει απο το χασαπη να μας το κοψει σε 4 κομματια.
Βαζουμε το αρνακι στη χυτρα,ριχνουμε 4 ποτηρια νερο,αλατι,την κλεινουμε,τη βαζουμε σε δυνατη φωτια και μολις σφυριξει κατεβαζουμε σε μετρια φωτια και βραζουμε για 1 ωρα.
Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα,αφαιρουμε το αρνακι,προσθετουμε τα μαρουλια και με ανοιχτο καπακι βραζουμε για 30-45 λεπτα μεχρι να γινουν τρυφερα τα μαρουλια και να εξατμιστει το πολυ νερο.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει να γινει χλιαρο.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα 2 αυγα,προσθετουμε το λεμονι,ανακατεουμε και ριχνουμε το αυγολεμονο στην κατσαρολα.Αλατιζουμε και δοκιμαζουμε.Προσθετουμε και το κρεας,ανακατεουμε καλα και σερβιρουμε.
1200 γραμ. μπουτι αρνακι με το κοκκαλο
4 μαρουλια τρυφερα χοντροκομμενα
1 ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
ελαιολαδο
αλατι
αυγολεμονο με 2 αυγα και 1μιση λεμονι
Εκτελεση
Βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος της χυτρας.Πλενουμε το αρνακι το οποιο εχουμε ζητησει απο το χασαπη να μας το κοψει σε 4 κομματια.
Βαζουμε το αρνακι στη χυτρα,ριχνουμε 4 ποτηρια νερο,αλατι,την κλεινουμε,τη βαζουμε σε δυνατη φωτια και μολις σφυριξει κατεβαζουμε σε μετρια φωτια και βραζουμε για 1 ωρα.
Αποσυμπιεζουμε τη χυτρα,αφαιρουμε το αρνακι,προσθετουμε τα μαρουλια και με ανοιχτο καπακι βραζουμε για 30-45 λεπτα μεχρι να γινουν τρυφερα τα μαρουλια και να εξατμιστει το πολυ νερο.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει να γινει χλιαρο.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα 2 αυγα,προσθετουμε το λεμονι,ανακατεουμε και ριχνουμε το αυγολεμονο στην κατσαρολα.Αλατιζουμε και δοκιμαζουμε.Προσθετουμε και το κρεας,ανακατεουμε καλα και σερβιρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου