Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Σπαγγετι ναπολιτεν

Υλικα
1 πακετο μακαρονια Ν6
1 1/2 συσκευασια ντοματα στον τριφτη ή 2 κονκασε
1 κουτ.σουπας πελτε ντοματας
1 μικρη σκελιδα σκορδο λιωμενη
2 κουτ.γλυκου ριγανη ξερη
2 κουτ.γλυκου βασιλικο ξερο
φυλλα φρεσκου βασιλικου ψιλοκομμενα
1 1/2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο να καλυφθει ο πατος,μολις ζεσταθει ριχνουμε το σκορδο και τσιγαριζουμε για 1 λεπτο.(να μη σκουρηνει γιατι θα πικρισει)
Ριχνουμε την ντοματα,τον πελτε,τα μυρωδικα,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και σιγοβραζουμε με μισανοιχτο καπακι για 30 λεπτα.
Βραζουμε τα μακαρονια 2-3 λεπτα λιγοτερο απ'οτι λεει η συσκευασια και τα σουρωνουμε κρατωντας 1 1/2 κουπα νερο απο το βρασιμο.
Ριχνουμε τα μακαρονια και το νερο μεσα στην κατσαρολα με τη σαλτσα και ανακατεουμε σε μετρια φωτια για 3-4 λεπτα μεχρι να απορροφηθει το περισσοτερο νερο και σαλτσα χωρις ομως να στεγνωσουν,να παραμεινουν ζουμερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...