Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Σπαγγετι με κοκκινη σαλτσα και ελιες

Υλικα
1 πακετο μακαρονια
1 συσκευασια χυμο ντοματας
20 ελιες καλαμων καθαρισμενες και κομμενες
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 πιπερια κερατο σε ροδελες
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ριγανη
λιγη ζαχαρη

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο ισα να καλυφθει ο πατος της και τη βαζουμε σε μετρια φωτια.Μολις ζεσταθει το λαδι ριχνουμε την πιπερια και το κρεμμυδι και τα τσιγαριζουμε για 3-4 λεπτα.
Προσθετουμε το χυμο ντοματας,αλατι,πιπερι, 1 κουτ.γλυκου ζαχαρη και βραζουμε σε μετρια φωτια με μισανοιχτο καπακι για 15 λεπτα ανακατευοντας που και που.
Προσθετουμε τις ελιες και μπολικη ριγανη,βραζουμε για αλλα 5 λεπτα και η σαλτσα μας ειναι ετοιμη.
Αν θελουμε μαζι με τις ελιες μπορουμε να προσθεσουμε και λιγη καπαρη.
Βραζουμε τα μακαρονια συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,τα σουρωνουμε και τα ανακατευουμε μαζι με τη σαλτσα.
Σερβιρουμε και αν θελουμε τα πασπαλιζουμε απο πανω με φετα που εχουμε τριψει με το χερι,ταιριαζει απολυτα.



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...