Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πιτσα σπεσιαλ



Υλικα
1 δοση ζυμη για πιτσα (η συνταγη βρισκεται ΕΔΩ)
2 κουπες τυρια της αρεσκειας σας (γκουντα,ενταμ,τσενταρ,μοτσαρελα,ημισκληρο)
1 κουπα χυμο ντοματας
10-12 φετες αλλαντικα της αρεσκειας μας (ζαμπον,μπεικον,παριζα,ωμοπλατη)
1 πρασινη στρογγυλη πιπερια σε ροδελες
αλατι,πιπερι,ζαχαρη,ριγανη για τη σαλτσα
σπορελαιο για το ταψι

Εκτελεση
Φτιαχνουμε το ζυμαρι και το αφηνουμε να φουσκωσει για 30 λεπτα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις.
Λαδωνουμε καλα με σπορελαιο το ταψι του φουρνου και στρωνουμε με τα χερια και τα δαχτυλα μας το ζυμαρι.

Σε μια κουπα ανακατεουμε το χυμο ντοματας με 1 κουτ.γλυκου αλατι,1 κοφτη κουτ.γλυκου ζαχαρη,πιπερι και ριγανη και την απλωνουμε πανω στο ζυμαρι.


Κοβουμε τα αλλαντικα σε μικρα κομματια και τα απλωνουμε πανω απο τη σαλτσα.
Επειτα απλωνουμε και τα τυρια μας ομοιμορφα προσεχοντας να μη βγανουν εξω απο το ζυμαρι.



Βαζουμε απο πανω και τις ροδελες της πιπεριας.Σε αυτο το σημειο μπορουμε να βαλουμε απο πανω και φρεσκα μανιταρια κομμενα σε φετες.


Ψηνουμε στην κατω θεση του φουρνου για 45 λεπτα ή μεχρι να ροδισει καλα η πιτσα μας.
Γινεται μια αφρατη,σπιτικη,ζουμερη,μαμαδιστικη πιτσα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...