Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Nutella cake pops

Yλικα
1/2 κεικ
100γρ. τυρι κρεμα
300γρ. nutella
2-3 κουτ.σουπας κονιακ (προαιρετικα)
2 κουβερτουρες

Εκτελεση
Αν μας εχει περισσεψει κεικ το οποιο δε θα καταναλωσουμε γρηγορα υπαρχει μια εξυπνη και πεντανοστιμη λυση  να το μεταμορφωσουμε σε απολαυστικες,σοκολατενιες μπαλιτσες.
Η γευση τους μοιαζει πολυ με τις καριοκες γι'αυτο αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε στο μειγμα και χοντροσπασμενα καρυδια και να τα πλασουμε σε λιγο μεγαλυτερο μεγεθος και πλακε σχημα,οταν παγωσουν να τα τυλιξουμε σε αλουμινοχαρτο και να γινουν κανονικες σπιτικες καριοκες.

Παιρνουμε το κεικ και το τριβουμε με τα χερια μας να γινει ψιχουλα.



Σε ενα μπωλ ανακατεουμε τη nutella με το τυρι κρεμα και το κονιακ.


Ριχνουμε το μειγμα στο τριμμενο κεικ και το ανακατεουμε καλα με ενα πιρουνι να ενωθει.



Πλαθουμε με τα χερια μας μπαλιτσες σε μεγεθος μπουκιας.


Λιωνουμε τις κουβερτουρες σε μπεν μαρι και βουταμε τις μπαλιτσες μια μια να καλυφθουν καλα.Τις βαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι και τις τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσουν.
Σε αυτο το σταδιο αν θελουμε τους περναμε ξυλακια για γλειφιτζουρι.




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...