Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ορεκτικό με μελιτζάνα

Υλικα
1 μεγαλη μελιτζανα
1 μικρη ωριμη ντοματα
1 φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
40γρ. τυρι φετα

6-7 φυλλα βασιλικου
1/3 κουτ.γλυκου ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

Εκτελεση
Πλενουμε τη μελιτζανα,την κοβουμε σε λεπτες μακροστενες φετες και τη βαζουμε σε ταψι στρωμενο με χαρτι ψησιματος. Με ενα πινελο την αλοιφουμε με ελαιολαδο,αλατιζουμε ελαφρως και την ψηνουμε στο γκριλ μεχρι να ροδισει και απο τις δυο πλευρες,περιπου 15 λεπτα απο τη μια μερι ακαι 5 απο την αλλη.


Οση ωρα ψηνεται η μελιτζανα ετοιμαζουμε το μειγμα ντοματας.
Πλενουμε και ψιλοκοβουμε τη ντοματα σε μικρα κυβακια.Τη βαζουμε σε ενα μπωλακι και ριχνουμε 1 κουτ.σουπας ελαιολαδο,το κρεμμυδακι,τα φυλλα βασιλικου ψιλοκομμενα,αλατι,πιπερι και τη ζαχαρη και ανακατεουμε.


Βαζουμε σε ενα πιατο μια στρωση μελιτζανα,μειγμα ντοματας και τη φετα τριμμενη με το χερι και επαναλαμβανουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
Ραντιζουμε απο πανω με λιγο ακομα ελαιολαδο και λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερι.



4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...