Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σάλτσα ντομάτα σε βάζα


 Υλικα
ντοματες ωριμες (ποικιλια ρόμα ή οποια ποικιλια εχετε)
γυαλινα βαζα με καπακι

Εκτελεση
Πλενουμε τις ντοματες,αφαιρουμε τα κοτσανια και τις πολτοποιουμε στο μπλεντερ.



Γεμιζουμε με τον πολτο ντοματας μια ή περισσοτερες μεγαλες κατσαρολες σχεδον μεχρι πανω και βραζουμε σε μετρια φωτια για 2μιση-3 ωρες μεχρι να συμπηκνωθει η σαλτσα ανακατευοντας που και που.Αν πιτσιλαει πολυ χαμηλωνουμε λιγο τη φωτια.


Γεμιζουμε σχεδον μεχρι πανω τα βαζα μας,τα κλεινουμε καλα με τα καπακια τους,τα βαζουμε μεσα σε μια μεγαλη κατσαρολα,τα σκεπαζουμε με νερο και τα βραζουμε για 1 ωρα.Με αυτον τον τροπο η σαλτσα θα διατηρηθει για πολυ πολυ καιρο.



Βγαζουμε προσεκτικα τα βαζα απο την κατσαρολα και τα αφηνουμε να κρυωσουν.Σκουπιζουμε με μια νωπη πετσετα τα αλατα που εχουν σχηματιστει εξωτερικα των βαζων.
Η σαλτσα ειναι απλη και μπορει να χρησιμοποιηθει σε ολα τα φαγητα.Αν θελουμε μπορουμε να φτιαξουμε καποιες παραλλαγες με αλατι,λαδι και μυρωδικα,να τη δεσουμε ακομα πιο πολυ και να την εχουμε ατοιμη για καταναλωση πανω σε πιτσες και μακαροναδες.

2 σχόλια:

  1. Έτσι γλυκιά μου Νίκη τη κάνουμε και εμείς και έχουμε όλο το χειμώνα ντοματούλα δική μας.Μπράβο προκομμένο μου κορίτσι^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ μπορει να πηρε ωωωρες και ωρες να φτιαξουμε 2 καφασια ντοματες (παρεα με τον μπαμπακα μου) αλλα τωρα εχουμε 45 μεγαλα βαζα για ολο το χειμωνα!!! Καλο μας χειμωνα λοιπον!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...