Για δευτερη χρονια φτιαχνω τη βασιλοπιτα απο τις Συνταγες της Καρδιας και ειχε μεγαλη επιτυχια.
Δοκιμαστε την και λατρεψτε την! Ευκολη και μυρωδατη,αρεσε σε ολους.
Οι δικες μου μετατροπες ειναι στα μπαχαρικα οπου εβαλα 1 κουταλια της σουπας μαχλεπι,1 κουταλακι του γλυκου κακουλέ και 1 βανιλια,συν το ξυσμα του πορτοκαλιου.
Περισυ την ειχα αλοιψει με αυγο πριν το ψησιμο και πηρε ομορφο καφετι χρωμα.Φετος δεν εβαλα αυγο αλλα ελαχιστο σπορελαιο και οταν την ξεφουρνισα εφτιαξα ενα απλο γλασο με αχνη ζαχαρη και το ανακατεψα με ελαχιστο νερακι μεχρι να γινει ρευστο σαν μελι και το περιεχυσα.
Επισης βρισκω οτι κανει πιο ωραιο ψησιμο οταν τη βαζουμε σε 2 μικροτερα ταψια και οχι σε ενα μεγαλο,ισως παιζει ρολο και ο φουρνος μου.
Καλη χρονια να εχουμε,με υγεια,ευτυχισμενες στιγμες με τα αγαπημενα μας προσωπα και πολλη δημιουργικοτητα εντος και εκτος κουζινας!
Φαινεται πολύ ωραία και το σχημα του γλάσσου με ενθουσίασε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕριξα το γλασο,εκανα μερικες αεροπλανικες κινησεις την πιατελα και ετοιμο το σχημα του γλασου χαχαχα!
ΔιαγραφήΚαι του χρόνου Νίκη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε από καρδιάς που τίμησες την συνταγή μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σου άρεσε!
Φιλιά!
Η συνταγη ειναι ευκολη,νοστιμη και αξιζει κανεις να τη μοιραστει για να διαδοθει και να μοσχοβολισουν κι αλλα σπιτια! Πολλα φιλια και καλη μας χρονια!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά Νίκη μου και Καλή Χρονιά! Η βασιλόπιτα σου είναι τέλεια!Μπράβο και στα κορίτσια της καρδιάς που πρώτα το σκέφτηκαν!Καληνύχτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ! Καλη χρονια να εχουμε με υγεια!
Διαγραφή