Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Σπιτικά μπέργκερς φουλ έξτρα με τα όλα τους!

Υλικα
για τα μπιφτεκια
1/2 κιλο κιμα αναμεικτο (μοσχαρισιο+χοιρινο)
1 χωριατικο λουκανικο με πρασο
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο στον χοντρο τριφτη
2 χοντρες φετες ψωμι μπαγιατικο,μουλιασμενο σε νερο και στιμμενο
1 αυγο
αλατι
πιπερι
λιγο ελαιολαδο
για τη στρωση μανιταριων
1/2 κιλο φρεσκα λευκα μανιταρια
4 κουτ.σουπας σογια σως
4 κουτ.σουπας κετσαπ
λιγο ταμπασκο (ή αλλη καυτερη σαλτσα ή μπουκοβο)
για τη στρωση μπεικον
20 φετες καπνιστο μπεικον
επισης
μουσταρδα
τριμμενο κεφαλοτυρι
στρογγυλα ψωμακια

Εκτελεση
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε ολα τα υλικα για τα μπιφτεκια.Το λουκανικο το αδειαζουμε,βγαζουμε δηλαδη την εξωτερικη πετσα και χρησιμοποιουμε τον κιμα απο μεσα.
Ζυμωνουμε πολυ καλα μεχρι να γινει ενα ομοιμορφο μειγμα.
Πλαθουμε σε μεγαλα,λεπτα μπιφτεκια και τα ψηνουμε οπως επιθυμουμε.Μπορουμε να τα βαλουμε σε ταψακι στο φουρνο στο γκριλ ή να τα ψησουμε σε αντικολλητικο τηγανι-γκριλιερα με ραβδωσεις με ελαχιστο λαδι,σε μετρια φωτια,να ροδοψηθουν καλα και απο τις δυο πλευρες.


Για να φτιαξουμε τα μανιταρια,τα κοβουμε σε λεπτες φετουλες,τα βαζουμε σε αντικολλητικο τηγανι με λιγο λαδι σε δυνατη φωτια ανακατευοντας πολυ συχνα,να βγαλουν τα υγρα τους και στη συνεχεια να εξατμιστουν,περιπου 10 λεπτα.Στην αρχη φαινονται πολλα αλλα στο τελος "μαζευουν" πολυ και μενουν λιγα. Λιγο πριν τα κατεβασουμε απο τη φωτια προσθετουμε τη σογια σως,την κετσαπ και το ταμπασκο.


Για να ετοιμασουμε το μπεικον,κοβουμε τις λωριδες στη μεση,τις βαζουμε σε αντικολλητικο τηγανι σε μετρια προς δυνατη φωτια χωρις καθολου λαδι και τις ψηνουμε να ροδοψηθουν και απο τις δυο πλευρες.



Για να συνθεσουμε τα μπεργκερ μας κοβουμε στη μεση τα ψωμακια,βαζουμε μια στρωση μανιταριων,ενα μπιφτεκι,2-3 κομματια μπεικον,τριμμενο κεφαλοτυρι,βαζουμε λιγη μουσταρδα στο πανω ψωμακι και κλεινουμε το burger.






Ειναι ετοιμα να τα απολαυσουμε!


10 σχόλια:

  1. Φανταστικο και πολυ πικαντικο. Εχει γευσεις δυνατες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως δυνατη γευστικη εμπειρια χιχι!

      Διαγραφή
  2. Λιγουρεύομαι τώρα τα burgerάκια σου και δεν έχει πάει ούτε 12 ακόμα!! Κακούργααααααα!!! :P
    Σοβαρά τώρα, μ'αρέσει πολύ που έχεις εντάξει τη σόγια σως στα υλικά, όπως και τον κιμά από λουκάνικο! Πρέπει να είναι πεντανόστιμα!!!! Γιαμ γιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σογια σως εδωσε πολυ ωραιο αρωμα και μαζι με την κετσαπ και το ταμπασκο εφτιαξαν μια σαλτσουλα σαν πικαντικη barbeque sauce.Το λουκανικο το απογειωσε!

      Διαγραφή
  3. Αυτά είναι burgers!!!
    Και τι δεν έχουν μέσα, την μια νοστιμιά μετά την άλλη!!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχεχε γι'αυτο λεγονται φουλ εξτρα με το ολα τους.Και τι δεν εχουν μεσα! Φιλια!

      Διαγραφή
  4. Αυτό το φουλ έξτρα με καθήλωσε!!! Θα το φτιάξω γιατί αλλιώς δεν θα ησυχάσω η άμοιρη!!Φιλάκια Νίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα φτιαξεις και να τα απολαυσεις με την ψυχη σου! Φιλια!

      Διαγραφή
  5. αμαααν ποσο λαχταριστο φαινεται!!!!!!!μου τρεχουν τα σαλια Νικη!!!!!!!!!!!!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο λαχταριστο φαινεται αλλο τοσο ειναι οταν το δαγκωνεις! Φιλια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...