Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμα γεμιστά σοκολατάκια

Υλικα
3 χουρμαδες
4 κουτ.σουπας μελι
2 κουτ.σουπας κακαο
2 κουτ.σουπας χαρουπαλευρο
1/2 κουπα καρυδια
1 κουτ.σουπας κονιακ ή λικερ
1 κουτ.σουπας ταχινι
1 κουτ.σουπας λαδι απο το ταχινι
1 κουβερτουρα για επικαλυψη

Εκτελεση
Βαζουμε στο μουλτι τα καρυδια και τα αλεθουμε.Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και τα χτυπαμε καλα να γινουν μια σφιχτη,λεια ζυμη.
Πλαθουμε μικρες μπαλιτσες,βρεχοντας ελαφρως τα χερια μας για να μην κολλαει η ζυμη.
Βαζουμε τις μπαλιτσες πανω σε αντικολλητικο χαρτι και επειτα στο ψυγειο για 1 ωρα να σφιξουν.
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και αφηνουμε να κρυωσει ελαφρως.
Κυλαμε τις μπαλιτσες μεσα στην κουβερτουρα,τις ξαναβαζουμε πανω στο αντικολλητικο χαρτι και παλι στο ψυγειο μεχρι να σφιξουν.Βγαινουν περιπου 15 κομματια,αναλογα ποσο μεγαλα θα τα πλασουμε.
Τα σοκολατακια μας ειναι ετοιμα,τα φυλαμε ειτε εντος ειτε εντος ψυγειου.
Το χαρουπαλευρο το βρισκουμε σε μαγαζια με βιολογικα προιοντα.


4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...